וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

חציל בגריל עם טחינה מוקצפת

באדיבות השף נעם דקרס ממסעדת לילית - המתכון מצריך סיפון קצפת, כמו זה בגלידריות של פעם. אם אין אז אפשר לתבל את המנה בתערובת הטחינה ללא הקצפה

מתכון מאת: מערכת וואלה

חציל צרוב בגריל עם טחינה מוקצפת וסירופ בלסמי.
חציל צרוב בגריל עם טחינה מוקצפת וסירופ בלסמי

מצרכים למתכון

  • 250 סמ"ק טחינה גולמית מאיכות מעולה
  • 1 כפית שמן שומשום
  • מיץ מלימון אחד
  • 2 חצילים טריים מאד וגדולים
  • שמן זית
  • ארוגולה טרייה או רשאד טרי
  • 100 גר' סוכר
  • 500 סמ"ק יין אדום יבש
  • 2 כפות חומץ בן יין אדום
  • מלח גס

אופן ההכנה

  • 1. להכנת הקציפה: לערבב בקערה את הטחינה, הלימון, מעט מלח, שמן שומשום עם 250 סמ"ק מים עד קבלת מרקם אחיד לגמרי. להעביר לסיפון קצפת ולטעון אותו בבלון גז אחד.
  • 2. לחצילים: לקלף את החצילים, לחתוך אותם למלבנים גדולים. למשוח את החצילים במעט שמן זית מכל צדדיהם. לחמם מחבת שטוחה ולצלות את החצילים מכל צדדיהם עד קבלת גוון צלוי יפה. להעביר לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כעשר דקות עד ריכוך החצילים. לצנן לטמפ' החדר.
  • 3. להניח את היין, הסוכר והחומץ בסיר קטן ולבשל עד קבלת סירופ קל. לצנן.
  • 4. להגשה: להניח מלבן חציל על הצלחת. לטפטף מעליו מסירופ היין. לפזר מעט מלח. לזלף מהסיפון מהטחינה המוקצפת ולהניח מעל מעט עלי ארוגולה או רשאד רעננים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully