- 1. להכנת הקציפה: לערבב בקערה את הטחינה, הלימון, מעט מלח, שמן שומשום עם 250 סמ"ק מים עד קבלת מרקם אחיד לגמרי. להעביר לסיפון קצפת ולטעון אותו בבלון גז אחד.
-
- 2. לחצילים: לקלף את החצילים, לחתוך אותם למלבנים גדולים. למשוח את החצילים במעט שמן זית מכל צדדיהם. לחמם מחבת שטוחה ולצלות את החצילים מכל צדדיהם עד קבלת גוון צלוי יפה. להעביר לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כעשר דקות עד ריכוך החצילים. לצנן לטמפ' החדר.
-
- 3. להניח את היין, הסוכר והחומץ בסיר קטן ולבשל עד קבלת סירופ קל. לצנן.
-
- 4. להגשה: להניח מלבן חציל על הצלחת. לטפטף מעליו מסירופ היין. לפזר מעט מלח. לזלף מהסיפון מהטחינה המוקצפת ולהניח מעל מעט עלי ארוגולה או רשאד רעננים.