לביבת שורשים עם קימל וגרוייאר
אבי קונפורטי, שף מסעדות צפרה וטופולופומפו
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- חומרים:
- 250 גרם תפוחי אדמה בהירים
- 250 תפוחי אדמה סגולים
- 250 גרם גזר
- 250 גרם בטטה
- שמן צמחי
- 600 גרם גבינת גרוייאר ריזרב
- זרעי קימל לפי הטעם
- מלח
אופן ההכנה
- 1. מגרדים את כל השורשים בפומפייה לשיערות דקות וסוחטים היטב.
- 2. מערבבים היטב את תערובת ירקות השורש עם מלח.
- 3. מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים מעט שמן, ממלאים את מלוא המחבת בתערובת ומהדקים היטב. מטגנים עד שמשחים והופכים.
- 4. מוציאים את הלביבה מהמחבת, מניחים על נייר סופג ושומרים בצד עד להגשה.
- 5. לפני ההגשה, מניחים את הלביבה בתבנית ברזל, מגרדים מעל גבינת ומפזרים זרעי קימל ומכניסים לתנור בחום 180 מעלות למספר דקות, ומגישים.