גויאבה צלויה עם פרפה חבוש בר
קינוח מקורי ובריא מהמטבח של רמה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות
- 2 גויאבות
- 3 חבושי בר
- 200 מ"ל שמנת מתוקה
- 400 גרם סוכר
- 400 מ"ל מים
- 2 לימונים
אופן ההכנה
- 1. בסיר מערבבים את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. חותכים את הלימונים לחצי ומוסיפים לסירופ הסוכר.
- 2. מקלפים את החבוש וחוצים לרבעים כאשר מקפידים לחתוך את החלק האמצעי (קשה ועם גרעינים). מוסיפים את קליפות החבוש לסירופ ומבשלים על אש מאוד נמוכה כשעתיים. מצננים וקוצצים את החבושים.
- 3. חותכים את הגויאבה ובמחבת חמה עם מעט חמאה. צורבים אותה רק מהצד השטוח כחצי דקה עד שצבעה מזהיב.
- 4. מקציפים את השמנת עד לקבלת מרקם יציב ומקפלים את החבושים לתוכה. מגישים בליווי הגויאבה.