ממלוקייה
השף סלאח כורדי ממסעדת אל ג'מילה מכין מתכון חגיגי מסורתי
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- 250 גרם בורגול עבה מושרה במים קרים לילה שלם במקרר
- 1 בצל לבן קצוץ דק
- 4 יחידות משמש מיובש פרוס
- 4 יחידות תאנים מיובשות פרוסות
- חופן אגוזי מלך
- חופן צימוקים
- רבע אגוז מוסקט מגורד
- 1/4 כוס רכז רימונים
- 1 כף דבש
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לתיבול
אופן ההכנה
- 1. סוחטים את המים מהבורגול ומניחים בצד.
- 2. מטגנים בשמן זית ודבש את הבצל. מערבבים יחד עם הבורגול ושאר החומרים.
- 3. מעבירים לקערות הגשה.
- 4. מתבלים במלח פלפל ומפזרים מעל אגוז מוסקט.