- 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים את המלח, הקמח והסוכר.
-
- 2. מוסיפים את השמרים, מערבבים היטב ומוסיפים לתערובת את השמן והמים (ניתן להוסיף מעט מהמים תוך כדי ערבוב בכדי לאזן את הבצק בזמן הלישה).
-
- 3. כשהבצק נהיה אחיד והומוגני משמנים אותו קלות בעזרת הידיים ומניחים בקערה מכוסה במגבת כשעה על מנת שיתפח.
-
- 4. חותכים מהבצק כדורים בגודל שווה ומניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה, מניחים בצד למשך 25-35 דק' להתפחה נוספת.
-
- 5. מחממים תנור ל- 180מעלות ובינתיים מורחים על הלחמניות חלמון ביצה, ומפזרים מעליהן שומשום/ מלח גס או קימל.אופים במשך כ-25 דק' עד שהלחמניות מעט זהובות.
-
- 6. בקערה מעסים את השוק במלח, פלפל ומעט שמן ומוסיפים את הירקות ומערבבים.
-
- 7. מעבירים לתבנית צלייה ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום של 180 מעלות עד לקבלת צבע זהוב קל.
-
- 8. מוציאים את השוק מהתנור ומניחים עליו את רצועות הבייקון אחת ליד השניה. מוזגים על הירקות והבשר את הבירה ומכסים עם נייר כסף כפול.
-
- 9. מורידים את החום ל-165 מעלות וצולים למשך כשעתיים וחצי.
-
- 10. מוציאים את השוק מהתנור ומסננים את הרוטב לקערה, מניחים בצד.
-
- 11. במחבת על אש בינונית שמים כף רסק עגבניות על לחריכה. מוזגים את הנוזלים המסוננים ומביאים לרתיחה, מתקנים טעם עם מלח ופלפל (אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף קצת ציר עוף או מים).
-
- 12. מחממים את התנור ל-230 מעלות, מסירים את חתיכות הבייקון מהשוק ומוזגים מעל את הרוטב שהכנו. מכניסים לתנור עד לקבלת צבע שחום כהה ומרקם קריספי ופריך.
-
- 13. הרכבת הסנדוויץ:חותכים את הלחמנייה לשניים מורחים רטבים כגון: חרדל, מיונז, רימולד וכל מה שאוהבים, מניחים כרוב חמוץ ומעל חתיכות גסות מהשוק כולל העור וללא העצם.