לחם קצח זריז

תשכחו משמרים ומימים שלמים ומתישים של התפחה בלתי נגמרת. השף ארז קומרובסקי אופה לחם פשוט מאוד, שנפלא להגיש לצד חמאה, סלמון מעושן ובירה טובה.

מתכון מאת: ארז קומוקובסקי, מערכת וואלה!
(צילום: צילום: בבושקה הפקות)

מצרכים

  • לכיכר לחם אחת:
  • 250 גר' קמח רב תכליתי
  • 250 גר' קמח מלא
  • 1/4 1 כפיות מלח דק
  • כפית קצח (אפשר להחליף בגרעיני כוסברה או קימל)
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 50 גר' חמאה בטמפ' החדר
  • 1 ביצה קטנה
  • 350 גרם יוגורט/ריויון (3/4 1 כוסות)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-230 מעלות.
  • 2. מנפים יחד את שני סוגי הקמחים יחד עם המלח והקצח. מוסיפים סוכר וחמאה. מערבבים היטב את החמאה ומאחדים יחד עם הקמח.
  • 3. כשאין גושים והכל מתאחד מוסיפים ביצה ורוויון.
  • 4. מוסיפים את הביצה והריויון ומערבבים רק עד שנוצר בצק לא רטוב מדי. חשוב לא ללוש אלא לערבב עד לאיחוד הבצק.
  • 5. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקמחים במעט קמח מלא. מניחים עליה את הבצק.
  • 6. מקמחים את הידיים ומייצרים מהבצק כיכר לחם מאורכת. בוזקים מעל מעט קמח ומכניסים לתנור החם ל-20 דקות. מורידים טמפ' ל-200 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-15-20 דקות. הלחם צריך להיות זהוב מבחוץ.
  • 7. מניחים על רשת ומצננים.
  • מיני סקונס

  • לחם בירה ואגוזים

  • בייגל שומשום ממולא גבינות ופלפלים

  • לחמניות בית לזית

  • לחמניות פסטו וגבינות

  • גוז'אר (Gougères)

  • לחמניות סוכר וקינמון

  • לחמג'ון טורקי אמיתי

  • מנקיש זעתר

  • פוגאס מתובל

  • קראנץ עגבניות מיובשות ומנצ'גו

  • לחמניות ממולאות בשר

  • מאפה לחם שום חגיגי במילוי גבינה

  • מתכון לברד פודינג מלוח עם בצל ירוק ופטריות

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully