פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחם קצח זריז

      תשכחו משמרים ומימים שלמים ומתישים של התפחה בלתי נגמרת. השף ארז קומרובסקי אופה לחם פשוט מאוד, שנפלא להגיש לצד חמאה, סלמון מעושן ובירה טובה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום: בבושקה הפקות

      מצרכים

      • לכיכר לחם אחת:
      • 250 גר' קמח רב תכליתי
      • 250 גר' קמח מלא
      • 1/4 1 כפיות מלח דק
      • כפית קצח (אפשר להחליף בגרעיני כוסברה או קימל)
      • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
      • 1/2 1 כפות סוכר
      • 50 גר' חמאה בטמפ' החדר
      • 1 ביצה קטנה
      • 350 גרם יוגורט/ריויון (3/4 1 כוסות)

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-230 מעלות.
      • 2. מנפים יחד את שני סוגי הקמחים יחד עם המלח והקצח. מוסיפים סוכר וחמאה. מערבבים היטב את החמאה ומאחדים יחד עם הקמח.
      • 3. כשאין גושים והכל מתאחד מוסיפים ביצה ורוויון.
      • 4. מוסיפים את הביצה והריויון ומערבבים רק עד שנוצר בצק לא רטוב מדי. חשוב לא ללוש אלא לערבב עד לאיחוד הבצק.
      • 5. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקמחים במעט קמח מלא. מניחים עליה את הבצק.
      • 6. מקמחים את הידיים ומייצרים מהבצק כיכר לחם מאורכת. בוזקים מעל מעט קמח ומכניסים לתנור החם ל-20 דקות. מורידים טמפ' ל-200 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-15-20 דקות. הלחם צריך להיות זהוב מבחוץ.
      • 7. מניחים על רשת ומצננים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -