וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לחם קצח זריז

תשכחו משמרים ומימים שלמים ומתישים של התפחה בלתי נגמרת. השף ארז קומרובסקי אופה לחם פשוט מאוד, שנפלא להגיש לצד חמאה, סלמון מעושן ובירה טובה.

מתכון מאת: ארז קומוקובסקי, מערכת וואלה

צילום: בבושקה הפקות

מצרכים למתכון

  • לכיכר לחם אחת:
  • 250 גר' קמח רב תכליתי
  • 250 גר' קמח מלא
  • 1/4 1 כפיות מלח דק
  • כפית קצח (אפשר להחליף בגרעיני כוסברה או קימל)
  • ½ כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1/2 1 כפות סוכר
  • 50 גר' חמאה בטמפ' החדר
  • 1 ביצה קטנה
  • 350 גרם יוגורט/ריויון (3/4 1 כוסות)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-230 מעלות.
  • 2. מנפים יחד את שני סוגי הקמחים יחד עם המלח והקצח. מוסיפים סוכר וחמאה. מערבבים היטב את החמאה ומאחדים יחד עם הקמח.
  • 3. כשאין גושים והכל מתאחד מוסיפים ביצה ורוויון.
  • 4. מוסיפים את הביצה והריויון ומערבבים רק עד שנוצר בצק לא רטוב מדי. חשוב לא ללוש אלא לערבב עד לאיחוד הבצק.
  • 5. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מקמחים במעט קמח מלא. מניחים עליה את הבצק.
  • 6. מקמחים את הידיים ומייצרים מהבצק כיכר לחם מאורכת. בוזקים מעל מעט קמח ומכניסים לתנור החם ל-20 דקות. מורידים טמפ' ל-200 מעלות וממשיכים באפייה עוד כ-15-20 דקות. הלחם צריך להיות זהוב מבחוץ.
  • 7. מניחים על רשת ומצננים.
  • מיני סקונס

  • לחם בירה ואגוזים

  • לחמניות ממולאות בשר

  • לחמניות חלה בסגנון סיציליאני

  • לחם זיתים ועגבניות מיובשות

  • לחמניות בית לזית

  • לחמניות באן

  • בייגל בתיבול פיצה

  • פיתות ממולאות: מתכון לפיתה במילוי תרד ובצל

  • מאפה נתלש של לחמניות כוסמין

  • לחם שטוח בסגנון גאורגי

  • קראנץ עגבניות מיובשות ומנצ'גו

  • פוגאס מתובל

  • לחם שוקולד איטלקי

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully