- 1. בעזרת כוס קטנה (בקוטר של חלמון) עם דפנות דקות, קורצים עיגולים מפרוסות הטופו. שמים בצד.
-
- 2. מחממים 2כפיות מהשמן במחבת ומוסיפים את הכורכום. בוחשים ומוסיפים את עיגולים הטופו.
-
- 3. מטגנים משני הצדדים עד שהעיגולים בצבע צהוב עז, כמו חלמון. מוציאים מהמחבת ושמים בצד.
-
- 4. מוסיפים עוד שתי כפיות שמן זית למחבת ומטגנים בבחישה את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים שום ופלפל כתום וממשיכים לטגן על אש בינונית (להיזהר מלשרוף!) במשך כ-3 דקות.
-
- 5. בוחשים פנימה עגבניות, כמון, קימל ופפריקה, מורידים מעט את האש ומבשלים עד שהעגבניות מתחילות להתרכך. בוחשים פנימה את המים ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה אך לא יבשה. מוסיפים את הלימון הכבוש. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
-
- 6. מורידים את החלקים הירוקים של הקייל והמנגולד (לא משתמשים בגבעולים) וקורעים לחתיכות. מניחים על השקשוקה. מסדרים את "חלמוני" הטופו סביב, ומפזרים את הפלפל הירוק החריף מלמעלה,
-
- 7. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות עד שהכול חם מאד. מקשטים עם כוסברה.