וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שקשוקה טבעונית

שקשוקה היא אחד המאכלים הנפוצים ביותר בארץ, אבל לא רק חובבי הביצים יכולים להנות ממנה: פליס גלזר עם מתכון ממכר לשקשוקה טבעונית לגמרי, שעולה בהרבה על המקור.

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

שקשוקה טבעונית של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
שקשוקה טבעונית של פיליס גלזר

מצרכים למתכון

  • ל- 3-4 מנות:
  • 1 חבילה טופו, פרוס לרוחב לפרוסות קצת יותר עבות מס"מ
  • 4 כפיות שמן זית, מחולקות
  • 1/2 כפית גדושה כורכום
  • 3/4 כוס בצל אדום קצוץ דק
  • 3-4 שיני שום פרוסות
  • 1/2 פלפל כתום או צהוב, חתוך לרצועות
  • 700 גרם עגבניות טריות ובשלות, קצוצות (כ-8, רצוי עגבניות תמר)
  • 1/2 כפית גדושה כמון
  • 1/4-1/2 כפית קימל, טחון או שלם
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס מים
  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ דק
  • 2 עלי קייל (אני השתמשתי בסוג השטוח, אך אפשר להשתמש גם במסולסל)
  • 2 עלי מנגולד
  • 2-3 כפות פלפל ירוק חריף קצוץ, או 1/4 פלפל ירוק חריף חתוך לעיגולים
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • כוסברה לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. בעזרת כוס קטנה (בקוטר של חלמון) עם דפנות דקות, קורצים עיגולים מפרוסות הטופו. שמים בצד.
  • 2. מחממים 2כפיות מהשמן במחבת ומוסיפים את הכורכום. בוחשים ומוסיפים את עיגולים הטופו.
  • 3. מטגנים משני הצדדים עד שהעיגולים בצבע צהוב עז, כמו חלמון. מוציאים מהמחבת ושמים בצד.
  • 4. מוסיפים עוד שתי כפיות שמן זית למחבת ומטגנים בבחישה את הבצל עד שהוא מתרכך. מוסיפים שום ופלפל כתום וממשיכים לטגן על אש בינונית (להיזהר מלשרוף!) במשך כ-3 דקות.
  • 5. בוחשים פנימה עגבניות, כמון, קימל ופפריקה, מורידים מעט את האש ומבשלים עד שהעגבניות מתחילות להתרכך. בוחשים פנימה את המים ומבשלים עד שהתערובת מסמיכה אך לא יבשה. מוסיפים את הלימון הכבוש. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 6. מורידים את החלקים הירוקים של הקייל והמנגולד (לא משתמשים בגבעולים) וקורעים לחתיכות. מניחים על השקשוקה. מסדרים את "חלמוני" הטופו סביב, ומפזרים את הפלפל הירוק החריף מלמעלה,
  • 7. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות עד שהכול חם מאד. מקשטים עם כוסברה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully