דייסת סולת מלאה
אין הרבה דברים מנחמים יותר מאשר דייסה חמה ומהבילה. פליס גלזר חושפת מתכון לדייסת סולת מלאה, שהיא גם בריאה מאוד ומזינה, אבל בעיקר- טעימה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ¼כוססולת (מומלץ מלאה)
- ½1 כוסותחלב רגיל או תחליף חלב (משקה שקדים/ שיבולת שועל/ אוגזי לוז ועוד)
- מעטקינמון
- מעטהל טחון (לא חובה)
תוספות אפשריות:
- שוקולד בקוביות
- סירופ מייפל / דבש ענבים/ סילאן
- פירות טריים או יבשים
- אגוזים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים דייסת סולת מלאה?
- 1מניחים את הסולת בסיר (רצוי נון-סטיק) ומוסיפים 1 כוס מהחלב. מחממים על אש בינונית-קטנה, תוך בחישה מתמדת, רצוי בכף עץ, עד שהסולת מתחילה להסמיך.
- 2מוסיפים את יתרת החלב וממשיכים לבשל בזמן שמערבבים היטב עד שהסולת מגיע למרקם הרצוי. מוסיפים קינמון ו/או הל ומגישים עם תוספות שאוהבים.
- אם את אוהבים דייסה פחות סמיכה - פשוט תוסיפו עוד חצי כוס או יותר חלב, ותמשיכו לבחוש עד שהדייסה מסמיכה (ואז יהיה מספיק לכ-2 מנות).
- פינוק עם שוקולד: אפשר להוסיף 2-3 קוביות קטנות של שוקולד (עדיף 60% מוצקים לפחות). שמים אחת בתחתית ועוד 2 למעלה ובוחשים עד שהם נמסים.