וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

דייסת סולת מלאה

אין הרבה דברים מנחמים יותר מאשר דייסה חמה ומהבילה. פליס גלזר חושפת מתכון לדייסת סולת מלאה, שהיא גם בריאה מאוד ומזינה, אבל בעיקר- טעימה

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה אוכל

דייסת סולת של פיליס גלזר. נמרוד סונדרס
דייסת סולת של פיליס גלזר

מצרכים למתכון

    • ¼כוססולת (מומלץ מלאה)
    • ½1 כוסותחלב רגיל או תחליף חלב (משקה שקדים/ שיבולת שועל/ אוגזי לוז ועוד)
    • מעטקינמון
    • מעטהל טחון (לא חובה)
  • תוספות אפשריות:

    • שוקולד בקוביות
    • סירופ מייפל / דבש ענבים/ סילאן
    • פירות טריים או יבשים
    • אגוזים

אופן ההכנה

איך מכינים דייסת סולת מלאה?

  • 1
    מניחים את הסולת בסיר (רצוי נון-סטיק) ומוסיפים 1 כוס מהחלב. מחממים על אש בינונית-קטנה, תוך בחישה מתמדת, רצוי בכף עץ, עד שהסולת מתחילה להסמיך.
  • 2
    מוסיפים את יתרת החלב וממשיכים לבשל בזמן שמערבבים היטב עד שהסולת מגיע למרקם הרצוי. מוסיפים קינמון ו/או הל ומגישים עם תוספות שאוהבים.
  • אם את אוהבים דייסה פחות סמיכה - פשוט תוסיפו עוד חצי כוס או יותר חלב, ותמשיכו לבחוש עד שהדייסה מסמיכה (ואז יהיה מספיק לכ-2 מנות).
  • פינוק עם שוקולד: אפשר להוסיף 2-3 קוביות קטנות של שוקולד (עדיף 60% מוצקים לפחות). שמים אחת בתחתית ועוד 2 למעלה ובוחשים עד שהם נמסים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully