וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שקשוקה אורגינל

הרבה לפני ההתחכמויות והשדרוגים, הייתה השקשוקה האותנטית עם מינימום מרכיבים ומקסימום טעם. אורלי פלאי חוזרת לבסיס ומכינה את המנה האולטימטיבית לכל שלב של היום.

מתכון מאת: אורלי פלאי-ברונשטיין, מערכת וואלה אוכל

שקשוקה. נמרוד סונדרס
שקשוקה אותנטית עם מינימות מרכיבים

מצרכים למתכון

    • כוסשמן זית
    • 1פלפל צ'ילי קצוץ (אפשר גם יותר, תלוי במידת חריפות)
    • 6שיני שום קצוצות
    • 1פלפל אדום
    • 6עגבניות קלופות וקצוצות
    • מעטמלח
    • מעטפלפל שחור גרוס
    • מעטסוכר
    • ½כפיתכמון
    • 4ביצים

אופן ההכנה

איך מכינים שקשוקה אורגינל?

  • 1
    מחממים שמן עם שום וצ'ילי קצוץ עד שעולה ריח. מוסיפים את הגמבה ומאדים יחד עוד 2 דקות מעל להבה בינונית.
  • 2
    מוסיפים עגבניות. נותנים להן 3 דקות להיטגן ואז מנמיכים למינימום ומניחים להן להתבשל עם כיסוי חלקי עד שהן מתרככות והופכות לרוטב מבריק.
  • 3
    מתבלים בסוכר, מלח, פלפל וכמון (לא חייבים, אבל מוסיף).
  • 4
    טועמים, ורק אם בטוחים שהרוטב טעים ומאוזן, מוסיפים את הביצים לגומחות שיוצרים ברוטב ומבשלים עד לרמת העשייה הרצויה. אם רוצים ביצים מבושלות לחלוטין מומלץ לכסות. אבל בעצם למה לכם? יותר טעים שהחלמון נוזלי במרכז.
  • 5
    מגישים עם מחבת לוהטת.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully