שקשוקה אורגינל
הרבה לפני ההתחכמויות והשדרוגים, הייתה השקשוקה האותנטית עם מינימום מרכיבים ומקסימום טעם. אורלי פלאי חוזרת לבסיס ומכינה את המנה האולטימטיבית לכל שלב של היום.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ⅓כוסשמן זית
- 1פלפל צ'ילי קצוץ (אפשר גם יותר, תלוי במידת חריפות)
- 6שיני שום קצוצות
- 1פלפל אדום
- 6עגבניות קלופות וקצוצות
- מעטמלח
- מעטפלפל שחור גרוס
- מעטסוכר
- ½כפיתכמון
- 4ביצים
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים שקשוקה אורגינל?
- 1מחממים שמן עם שום וצ'ילי קצוץ עד שעולה ריח. מוסיפים את הגמבה ומאדים יחד עוד 2 דקות מעל להבה בינונית.
- 2מוסיפים עגבניות. נותנים להן 3 דקות להיטגן ואז מנמיכים למינימום ומניחים להן להתבשל עם כיסוי חלקי עד שהן מתרככות והופכות לרוטב מבריק.
- 3מתבלים בסוכר, מלח, פלפל וכמון (לא חייבים, אבל מוסיף).
- 4טועמים, ורק אם בטוחים שהרוטב טעים ומאוזן, מוסיפים את הביצים לגומחות שיוצרים ברוטב ומבשלים עד לרמת העשייה הרצויה. אם רוצים ביצים מבושלות לחלוטין מומלץ לכסות. אבל בעצם למה לכם? יותר טעים שהחלמון נוזלי במרכז.
- 5מגישים עם מחבת לוהטת.