וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שוקולד בשכבות עם אוכמניות

מחפשים קינוח כשר לפסח, שנראה מרשים, אך לא דורש עבודה רבה? קבלו את המתכון הבא של מיכל בוטון, לשכבות של ביסקוויט שקדים, גנאש מוקצף, קראמבל קקאו מלוח ואוכמניות.

מתכון מאת: מיכל בוטון, מערכת וואלה!

עוגת שכבות אוכמניות לפסח של  מיכל בוטון. נמרוד סונדרס
עוגת שכבות אוכמניות לפסח של מיכל בוטון

מצרכים למתכון

  • ל-10-12 סועדים:
  • גנאש מוקצף:
  • 500 מ"ל שמנת (1/2 2 כוסות)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • ביסקוויט ז'קונט:
  • 200 גרם אבקת שקדים
  • 6 ביצים מופרדות
  • 200 גרם סוכר (כוס)
  • קורט מלח
  • 10 גרם קקאו (כף)
  • 30 גרם קמח תפו"א ( 3 כפות)
  • 10 גרם קורנפלור (כף)
  • 50 גרם שמן חמניות (1/4 כוס)
  • קראמבל קקאו מלוח:
  • 100 גרם שקדים
  • 30 גרם קקאו (3 כפות)
  • 3 גרם מלח (חצי כפית)
  • 10 גרם קמח תפו"א (כף)
  • 70 גרם סוכר (רבע כוס+2 כפות)
  • 30 גרם שמן זית
  • להרכבה:
  • 100 גרם אוכמניות (אפשר גם קפוא)

אופן ההכנה

  • 1. לגנאש: מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים על שוקולד מריר מפורק לקוביות. ממתינים דקה.
  • 2. מערבבים בעזרת מטרפה להמסה מלאה של השוקולד. מצננים מעט ומכניסים למקרר ללילה.
  • 3. למחרת מוציאים את הגנאש מהמקרר ומקציפים במיקסר כ-7 דקות עד שמתקבל קרם יציב. ניתן לשמור במקרר לאחר ההקצפה עד לבניית הקינוח.
  • 4. לביסקוויט ז'קונט: טורפים ידנית 6 חלמונים עם 50 גרם סוכר עד שמתקבל קצף בהיר. מוסיפים פנימה אבקת שקדים ומערבבים בעזרת כף עץ (תתקבל תערובת סמיכה מאוד).
  • 5. מוסיפים קורנפלור, קמח תפו"א, מלח וקקאו ולבסוף את השמן. מערבבים היטב כדי שלא יהיו גושים של בצק. מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלבונים עם יתר הסוכר לקצף רך אך יציב.
  • 6. מוסיפים שליש מקצף החלבונים לתערובת החלמונים ומערבבים היטב כדי "להקליל" אותה. מוסיפים את יתר קצף החלבונים ומקפלים בעזרת לקקן. משטחים על תבנית ואופים כ-20 דקות ב180 מעלות. בודקים שמוכן ע"י נעיצת קיסם במרכז הביסקוויט.
  • 7. לקראמבל: מערבבים בקערה קטנה אבקת שקדים, קקאו, קמח תפו"א, מלח וסוכר ומוסיפים פנימה את השמן. לשים בעזרת האצבעות עד שמתקבלים פרורים. מפזרים את הפרורים על תבנית אפיה ואופים 6 דקות ב-180 מעלות.
  • 8. בניית הקינוח: קורצים מהביסקוויט 3 עיגולים ומניחים אחד מהם על צלחת. מעל משטחים מעט קרם גנאש ומעליו מפזרים אוכמניות וקראמבל, ממשיכים לבנות כך עוד שתי קומות ושומרים בקירור עד להגשה. ניתן לבנות את הקינוח בתוך כלי הגשה מרכזי (כמו טרייפל) או בכוסות אישיות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully