מתכונים חמים

שושני תפוחים וקינמון מבצק עלים

תפוחים עם בצק וקינמון הם תמיד שילוב מנצח. במקרה הזה משבצת נעמה נויהאוז את התפוחים בבצק עלים ומגישה בצורת שושנים ענוגות.

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה! NEWS
  • 30 דקות סה"כ

  • קל להכנה

"שושני" תפוחים וקינמון מבצק עלים קנוי (צילום: אפיק גבאי)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לכ-15 שושנים:
  • חבילה של בצק עלים מופשר בלילה במקרר
  • 5 תפוחי עץ שטופים
  • 30 גרם חמאה
  • 1 ביצה טרופה למריחה
  • 4 כפות סוכר מעורבבות עם 1/2 כפית קינמון
  • כוסיות נייר לאפייה
  • סירופ מייפל (לא חובה)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-175 מעלות. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות (3 מ"מ עובי).
  • 2. פותחים ומרדדים את בצק העלים. ממיסים את החמאה במיקרוגל, ומורחים אותה על גבי הבצק בעזרת מברשת. מורחים ביצה טרופה על הקצה הרחוק של הבצק.
  • 3. חותכים לרצועות באורך 25 ס"מ ובעובי 4 ס"מ. זורים סוכר וקינמון.
  • 4. "מרצפים" כל רצועה בפרוסות תפוח עץ. זורים עוד סוכר וקינמון.
  • 5. מגלגלים כל רצועת בצק לשושנה, מדביקים את הקצה בעזרת הביצה המרוחה.
  • 6. מכניסים לכוס נייר לאפייה, מפזרים סוכר וקינמון מלמעלה, ואופים עד להזהבה, כ-20 דקות. בתום האפייה ניתן לטפטף סירופ מייפל מלמעלה.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully