- 1. שמים את האוכמניות או החמוציות במיץ תפוזים לכיסוי, מכסים ושמים במקרר כשעה. מסננים אך שומרים את המיץ.
-
- 2. מערבבים את פרוסות השומר עם כף שמן זית, מלח ופלפל. שמים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים בתנור מחומם ל190 מעלות עד שהקצוות מתחילות להשחים , אך השומר עדיין קצת פריך.
-
- 3. שמים את הקוסקוס בקערה ומוסיפים את המים הרותחים. מוסיפים כף שמן זית ומלח. מכסים ומעמידים בצד 15 דקות. מערבבים עם מזלג. מוסיפים אוכמניות או חמוציות ומחצית מהשומר.
-
- 4. בקערה שנייה טורפים שאלוט, חומץ,1-2 כפות שמן זית ו-2 כפות ממיץ התפוזים. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים רק מספיק של הרוטב (ביחד) עם השאלוט בכדי להרטיב את קוסקוס. מניחים למעלה שקדים והמחצית השנייה של השומר הצלוי ומתבלים במלח גס ופלפל שחור גרוס. ניתן להרטיב עם עוד מיץ התפוזים אם רוצים.