וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סלט שומר, קינואה ועראק

פיליס גלזר מגישה סלט קינואה עם שומר ועראק. השומר דל בקלוריות ומכיל שפע וויטמינים. אפשר גם להגיש חם

מתכון מאת: פליס גלזר, מערכת וואלה

מתכוני שומר. נמרוד סונדרס
מתכוני שומר

מצרכים למתכון

  • ל-4 מנות
  • 1 פקעת שומר בינוני-גדול, ללא גבעולים, חתוכים דק לאורך
  • 1 כוס קינואה אדומה, שטופה ומיובשת
  • 1/2 1 כוסות מים
  • 1 כוס עלי פטרוזיליה
  • 1/4 כוס שמיר קצוץ
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית שמן זית
  • 1 כף ערק
  • מלח ופלפל

אופן ההכנה

  • אופן ההכנה:
  • 1. שמים את פרוסות השומר הדקיקות במי קרח.
  • 2. מכינים את הקינואה: שוטפים במסננת דקה, מסננים היטב ושמים בסיר בינוני. קולים בבחישה 5 דקות או עד שקינואה יבשה. מוסיפים מים וקורט מלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות. מורידים מן האש ומשאירים מכוסה 10 דקות. מערבבים עם מזלג ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ופלפל ושמים במקרר (ללא המכסה) כשעה.
  • 3. מסננים את השומר (אפשר לשמור את הנוזלים למרק),מייבשים אותו במגבת נייר ומערבבים עם הפטרוזיליה, שמיר, מיץ לימון, שמן זית ועראק. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מחלקים את הקינואה בין קעריות ומניחים למעלה את תערובת השומר ועשבי התיבול. מערבבים קלות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully