- אופן ההכנה:
- 1. שמים את פרוסות השומר הדקיקות במי קרח.
-
- 2. מכינים את הקינואה: שוטפים במסננת דקה, מסננים היטב ושמים בסיר בינוני. קולים בבחישה 5 דקות או עד שקינואה יבשה. מוסיפים מים וקורט מלח, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-15 דקות. מורידים מן האש ומשאירים מכוסה 10 דקות. מערבבים עם מזלג ומעבירים לקערה. מתבלים במלח ופלפל ושמים במקרר (ללא המכסה) כשעה.
-
- 3. מסננים את השומר (אפשר לשמור את הנוזלים למרק),מייבשים אותו במגבת נייר ומערבבים עם הפטרוזיליה, שמיר, מיץ לימון, שמן זית ועראק. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך. מחלקים את הקינואה בין קעריות ומניחים למעלה את תערובת השומר ועשבי התיבול. מערבבים קלות.