סלט צנוניות ויוגורט
בקיץ כל מה שהגוף זקוק לו הוא מזון קר, קל לבטן ומרענן. האוכל שעונה על הדרישות הוא סלט - עם יוגורט, עם אגוזים או קטניות. מתוך ספרה החדש של אביגיל מייזליק "פשוט טעים ובריא",
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 2 כוסות צנוניות
- 3 שיני שום כתושות
- 4 גבעולי בצל ירוק
- 4 כפות נענע, בזיליקום או כוסברה קצוצה
- מיץ מלימון אחד
- 3 כפות שמן זית
- גביע יוגורט
- מלח ופלפל
אופן ההכנה
- אופן ההכנה:
- 1. פורסים את הצנוניות לחצאים, וחותכים כל חצי לפרוסות דקות. קוצצים את עשבי התיבול ומערבבים בקערה את הצנוניות עם השום ועשבי התיבול.
- 2. מערבבים יחד את מיץ הלימון, השמן, היוגורט, המלח והפלפל. טועמים, ואם יש צורך, מתקנים תיבול. יוצקים על הצנוניות. מגישים מיד.
- 3. אם רוצים להגיש את הסלט בזמן מאוחר יותר, שומרים את הסלט מנוילן במקרר ואת הרוטב לחוד, ויוצקים אותו ממש
- לפני ההגשה.