- 1. להכנת הבצק סוחטים את הבורגול היטב משארית הנוזלים, אם נותרה כזו. שמים במעבד מזון 3/4 מכמות הבורגול וטוחנים דק עד שמתקבל בצק דביק.
-
- 2. מעבירים את הבורגול הטחון לקערה ומוסיפים את שארית הבורגול שלא נטחן ואת התבלינים. לשים את הבורגול תוך הוספה הדרגתית של פירורי הלחם, עד שנוצר בצק אחיד שאינו נדבק לידיים. מכסים את הבצק ומניחים במקרר למשך לילה אחד.
-
- 3. להכנת המילוי מטגנים במחבת את הצנוברים והשקדים בשתי כפות שמן עד לקבלת צבע זהוב. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
-
- 4. באותה מחבת מטגנים את הבצל בשארית השמן עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן עד שהבשר אינו נא.
-
- 5. מתבלים, מערבבים היטב, מסירים מהאש ומעבירים את הבשר לקערה תוך סינון עודפי השמן. מצננים ומוסיפים את הצנוברים והשקדים.
-
- 6. להרכבת הקובה מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים עיגולים בגודל כדור פינג-פונג. בעזרת אצבע יוצרים בכל כדור חור, ומרחיבים אותו באמצעות תנועות סיבובית עד שנוצר כדור חלול. ממלאים את החור שנוצר בתערובת הבשר וסוגרים היטב. כדי ליצור צורה אחידה וחלקה, מומלץ להרטיב מעט את האצבעות.
-
- 7. מחממים שמן בסיר עמוק עד שנוצרות בועות קטנות. מטגנים את קציצות הקובה עד להזהבה, בכל פעם כמה קציצות. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג. מגישים חם.