וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קובה ריז לבנוני

שף רועי גנצ'ולה מציג מתכון נפלא לקובה מטוגנת שעשויה מאורז ובשר טחון, ללא קמח. מושלמת לחול המועד פסח, או לסתם יום שבא לכם לפנק את עצמכם.

מתכון מאת: שף רועי גנצ?ולה, מערכת וואלה

קובה ריז פיצרוי. נמרוד סונדרס
קובה ריז פיצרוי

מצרכים למתכון

  • ל-8 מנות:
  • 700 גרם בשר בקר טחון
  • 1 בצל פרוס דק
  • 3 כפות צנוברים
  • 6 כוסות אורז עגול
  • ½ כוס מים
  • מעט פלפל שחור
  • מעט קינמון טחון
  • 1 כף שטוחה של מלח

אופן ההכנה

  • 1. משרים את האורז כ-5 שעות ולאחריהם מסננים ומייבשים אותו על נייר או מגבת וטוחנים אותו בבלנדר.
  • 2. במחבת מטגנים את הצנוברים עד להזהבתם, מוסיפים את הבצל הקצוץ ומוסיפים 400 גרם בשר.
  • 3. מתבלים במלח לפי הטעם ומצננים כשעה במקרר.
  • 4. מעבירים את האורז הטחון לקערה, מוסיפים את 300 גרם הבשר הנותר, התבלינים והמים, מתבלים במלח. פותחים את בצק האורז בעזרת היד לצורה חצי מעוגלת ודקה וממלאים בבשר שטיגנו קודם לכן (לא יודעים איך לגלגל? כנסו למדריך השלם לגלגול קובה).
  • 5. ממלאים את הקובה היטב בבשר, מהדקים אותה מכל הכיוונים היטב, עד לסגירה מוחלטת של הבצק סביב הבשר. מניחים במגש.
  • 6. מחממים מחבת ומוסיפים שמן לטיגון, כשהשמן רותח מוסיפים את הקובות אחת אחת ומטגנים עד להזהבה.
  • 7. מגישים חם ואוכלים מיד.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully