פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קובה יכנייה ומרק אורז סורי

      משמעות השם קובה יכנייה הוא קובה מבושל במרק אורז ומים. זהו אוכל של חורף, מנחם מאוד, משפחתי, שילדים אוהבים מאוד להכין, ועוד יותר לאכול.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      קובה יכנייה ומרק אורז (נמרוד סונדרס)
      קובה יכנייה ומרק אורז (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-40 יחידות קטנות:
      • 500 גרם בשר בקר טחון
      • 200 גרם בורגול דק
      • 1/2 כוס קמח לבן
      • תבלינים למלית:
      • 200 גרם בשר טחון (רצוי שומני)
      • פלפל אנגלי טחון
      • קורט קינמון
      • קורט בהרט
      • מלח
      • למרק:
      • כוס חד פעמית של אורז
      • 2 ליטר מים

      אופן ההכנה

      • 1. שוטפים היטב את הבורגול, רצוי במשך כמה דקות וביסודיות בכדי שיתרכך.
      • 2. לשים ביחד את הבורגול, שאר הבקר והקמח עד שנהיה אחיד. בסיום הלישה מעבירים הכל ביחד במטחנת בשר.
      • 3. יוצרים את המלית: יחד עם שאר הבשר הטחון מערבבים את תבליני המלית.
      • 4. מכינים את הקובה: לוקחים חתיכת בצק ויוצרים כדור קטן ועגול עם הידיים בקוטר של כ-2 סנטימטר. מכניסים לתוך הכדור את האצבע המורה ויוצרים מעין חור מאורך. עם האצבע מתחילים לרדד את הדפנות בתנועות סיבוביות בכדי שהדפנות יהיו דקות ככל הניתן. תוך כדי התהליך מושכים את הבצק לכדי צורה עגולה וארוכה.
      • 5. מכניסים את המלית לתוך החור שנוצר, ממלאים 7/8 בבשר וסוגרים. עם האצבעות דואגים ללוש לכדי צרורה של אצבעון סגור ויפה.
      • 6. מטגנים בשמן עמוק שמכסה את הקובות כדי שלא יהיה צורך להפוך. משך הטיגון כמה דקות עד שמזהיבות.
      • 7. מכינים את מרק האורז: משרים את האורז במים כחצי שעה. כשמסננים אותו מהמים, הוא אמור להיות רך מאוד.
      • 8. מועכים אותו עם הידיים, ובעצם מרסקים אותו במשך מספר דקות. בעקבות השריה האורז יתפורר בקלות לחתיכות קטנות יותר.
      • 9. ממלאים שלושת רבעי סיר במים ומכניסים את האורז. מביאים לרתיחה, מקטינים את האש ומערבבים מדי פעם בכדי שלא יידבק לתחתית.
      • 10. לאחר כ-40 על האש המרק הופך לגוון לבנבן, סמיך ואחיד. בשלב זה מוסיפים את הקובה פנימה (בלי לטגן). לאחר 10 דקות של בישול משותף, המנה מוכנה.
      • 11. סודות מהמטבח: את הבשר הטחון לקובה עצמו רצוי להכין מנתח לא שומני, אחרת הוא לא יחזיק טוב. למלית אפשר ורצוי להשתמש בנתח שומני.
      • 12. כדאי להכין כמות גדולה של קובות, לטגן ולהקפיא בקופסה אטומה. בהמשך אפשר להכניס את הקובות לחמין או לבשל עם 400 גרם פטריות ובכך להפוך אותן למנה עיקרית (מתכון בהמשך).
      • 13. ריסוק האורז מזרז את הבישול. אפשר לדלג על השלב הזה אבל הבישול ייקח זמן רב יותר.
      • 14. למרק האורז אפשר להוסיף חומוס מבושל או עלי סלרי. לילדים אפשר להוסיף כף של רסק עגבניות שתיתן צבע למרק.

      מתכונים נוספים

      מחשבוני המרה:

      נפחים
      משקלים
      טמפרטורה
      המרות פופולריות