פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      לחמעג'ין

      בחלב? נהגו להכין את מלית הבשר של הלחמעג'ין בבית ואז הביאו אותה למאפיית הפיתות המקומית. שם, האופה רידד את תערובת הבשר על פיתה דקיקה וגדולה מהמאפייה, הכניס לטאבון ואפה

      4 מדרגים / 2 כוכבים

      לחמעג'ין חלב?י (נמרוד סונדרס)
      לחמעג'ין חלב?י (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל-24 יחידות:
      • 1/2 ק"ג בשר טחון
      • חופן פטרוזיליה קצוצה
      • 1 בצל בינוני קצוץ
      • 2-3 כפות רסק רימונים
      • כפית מלח
      • כפית פלפל שחור
      • 1/2 כפית בהרט
      • 1/2 כפית קינמון
      • 24 עיגולי בצק פיצה קפוא קטנים, הנמכרים ברשתות השיווק (מומלץ של חברת מזור). אפשר להמיר גם בעיגולי בצק עלים
      • לעיטור:
      • 100 גרם צנוברים

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. בקערה, מערבבים את כל חומרי המילוי. טועמים- הטעם צריך להיות חמוץ-מתוק. אם הרכז חמוץ מדי מוסיפים כפית סוכר. אם מתוק מדי מוסיפים עוד רסק.
      • 3. פורסים נייר אפייה על תבנית. מניחים את עיגולי הבצק על התבנית, ומניחים כף מהמילוי על עיגול הבצק ומשטחים עליו כך שהמילוי יכסה בצורה אחידה את הבצק. מעטרים כל לחמעג'ין ב-5 צנוברים.
      • 4. מכניסים לתנור ואופים 20 דקות.
      • סודות מהמטבח:
      • *את הבהרט והקינמון ריטה לא מודדת. היא לוקחת מעט מהתבלין באצבעותיה ומרפרפת מעל התערובת כך שניחוחוח קינמון ובהרט יהיה מעל הכל. מערבבים היטב, אין צורך להוסיף כיוון שמדובר בתבלינים דומיננטיים.
      • * לא לחשוש לטעום מעט מהתערובת בכדי להבין מה חסר, כיוון שלאחר האפייה זה אבוד.
      • *כששמים את תערובת הבשר חשוב שיהיה יותר בשר מבצק אבל לא להגזים בכמויות, גבעה גדולה של בשר על הבצק לא תיאפה טוב
      • *אם מקפיאים את הלחמעג'ין אחרי הטיגון, אפשר לחמם אותו על אדים.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -