מרק דובדבנים
מרק דובדבנים צונן לצד קערת קרם פרש הם בגדר המרענן הרשמי של הקיץ, בעיקר ברומניה. נתי שפריר ממסעדת "פרסקו" מבשל מעדן עם דובדבן.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-4 מנות:
- לקרם פרש:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2 כפות שמנת חמוצה
- למרק:
- ½ כוס יין לבן חצי יבש
- 750 גר' דובדבנים טריים מגולענים
- 1 כף למון גראס קצוץ
- 100 גר' סוכר (חצי כוס)
- 200 מ"ל מים (כוס)
- לקישוט:
- עלי נענע
- מעט שקדים מולבנים קלויים
אופן ההכנה
- 1. בערב שלפני יום הכנת המרק מכינים את הקרם פרש: מערבבים את השמנות ומשאירים מחוץ למקרר למשך הלילה.
- 2. מביאים לרתיחה את כל המרכיבים למרק, מערבבים היטב ומכבים את האש. בעזרת בלנדר מוט ידני טוחנים היטב. מצננים.
- 3. מחלקים את המרק לקערות. מניחים כף קרם פרש בכל קערה ומקשטים בעלי נענע ושקדים קלויים.