קרם חצילים של חדר האוכל
מנה ראשונה פופולרית במיוחד במסעדת חדר האוכל של עומר מילר שמעניקה לחצילים אווריריות מיוחדת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- -10 מנות אישיות:
- 2 חצילים גדולים קלויים וקלופים (עדיף לקלות על להבה גלויה ולא בתנור)
- 1 כף לבנה (עדיף לבנה עזים עדינה)
- 3 שיני שום
- 1 כוס שמן זית
- 1 כפית סילאן
- 1 כפית צנוברים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה
- 1. טוחנים במעבד מזון את החצילים עם שיני השום והלבנה. מוסיפים באיטיות ותוך כדי טחינה את שמן הזית.
- 2. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
- 3. מוזגים את הקרם לצלחת, מזליפים מעל מעט סילאן, ומפזרים צנוברים קלויים. מגישים עם לחם טרי.