- 1. מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון ומבשלים ללא כיסוי כדקה עד לקבלת סירופ בצמיגות קלה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
-
- 1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח מנופה, סוכר, שמרים, משפר אפייה, קליפת לימון, ביצים, תמצית וניל, מים קרים, מלח כשהוא רחוק מהשמרים, ושמן קנולה. לשים עם וו 7-8 דקות במהירות איטית. מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה.
-
- 2. את הבצק התפוח מחלקים ל-3 חלקים, וכל חלק מרדדים למלבן בגודל 20X30 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ.
-
- 3. מכינים את המלית: מערבבים סוכר, אבקת קקאו מנופה, קינמון וקפה נמס בקערה קטנה.
-
- 4. מרססים מלבן בצק בתרסיס שמן קנולה, מניחים מלית קקאו בעזרת כף ועם גב הכף מורחים על גבי כל המלבן. מרססים שוב על המלית למניעת תזוזה.
-
- 5. קוצצים את אגוזי המלך והלוז באופן גס, מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים צימוקים בהירים, ומערבבים. מפזרים על גבי שכבת הקקאו.
-
- 6. מגלגלים את הבצק לרולדה, וסוגרים בחלקה העליון. פוחסים את הרולדה בעדינות עם יד פרושה. חוצים את הרולדה לאורכה בעזרת סכין שיניים חדה. יוצרים X כשהחלקים הפתוחים מופנים מעלה, וקולעים לצמה.
-
- 7. מרססים תבנית בשמן קנולה, מניחים את העוגה בתוכה ומשאירים לתפוח במשך שעה. אופים בחום של 170 מעלות במשך 30-35 דקות. מצננים 1/4 שעה, מחלצים, מעבירים לכלי הגשה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
-
- 8. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים. אם רוצים להקפיא, מצננים 1/2 שעה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.