וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קראנץ שמרים וינאי

מיקי שמו אופה עוגת שמרים חגיגית במילוי שוקולד, שלושה סוגי אגוזים וצימוקים, שלא הייתה מביישת קינוח חגיגי בשולחן הקיסר הווינאי

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

הפקה: בבושקה הפקות צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק

מצרכים למתכון

  • ל-3 תבניות אינגליש קייק:
  • לבצק:
  • 25 גרם (1/2 קוביה) שמרים טריים, או 1/2 שקית שמרית
  • 5 גרם (1/2 שקית) משפר אפייה
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 180 מ"ל (3/4 כוס) מים קרים
  • 770 גרם (1/2 5 כוסות) קמח רגיל
  • 3 ביצים גודל L
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
  • 160 מ"ל (2/3 כוס) שמן קנולה
  • 1/2 כפית מלח
  • למלית:
  • 600 גרם סוכר
  • 60 גרם (6 כפות) אבקת קקאו מנופה
  • 1 כף קפה נמס
  • מעט קינמון
  • 150 גרם שמן קנולה
  • 150 גרם אגוזים: 75 גרם אגוזי מלך, 75 גרם אגוזי לוז קצוצים גס
  • 120 גרם צימוקים בהירים

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הסירופ: מחממים מים וסוכר בסיר קטן עד שהסוכר נמס ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים תמצית וניל ומיץ לימון ומבשלים ללא כיסוי כדקה עד לקבלת סירופ בצמיגות קלה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  • 1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר שמים קמח מנופה, סוכר, שמרים, משפר אפייה, קליפת לימון, ביצים, תמצית וניל, מים קרים, מלח כשהוא רחוק מהשמרים, ושמן קנולה. לשים עם וו 7-8 דקות במהירות איטית. מעבירים לקערה ומתפיחים כשעה.
  • 2. את הבצק התפוח מחלקים ל-3 חלקים, וכל חלק מרדדים למלבן בגודל 20X30 ס"מ בעובי 1/2 ס"מ.
  • 3. מכינים את המלית: מערבבים סוכר, אבקת קקאו מנופה, קינמון וקפה נמס בקערה קטנה.
  • 4. מרססים מלבן בצק בתרסיס שמן קנולה, מניחים מלית קקאו בעזרת כף ועם גב הכף מורחים על גבי כל המלבן. מרססים שוב על המלית למניעת תזוזה.
  • 5. קוצצים את אגוזי המלך והלוז באופן גס, מעבירים לקערה קטנה, מוסיפים צימוקים בהירים, ומערבבים. מפזרים על גבי שכבת הקקאו.
  • 6. מגלגלים את הבצק לרולדה, וסוגרים בחלקה העליון. פוחסים את הרולדה בעדינות עם יד פרושה. חוצים את הרולדה לאורכה בעזרת סכין שיניים חדה. יוצרים X כשהחלקים הפתוחים מופנים מעלה, וקולעים לצמה.
  • 7. מרססים תבנית בשמן קנולה, מניחים את העוגה בתוכה ומשאירים לתפוח במשך שעה. אופים בחום של 170 מעלות במשך 30-35 דקות. מצננים 1/4 שעה, מחלצים, מעבירים לכלי הגשה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
  • 8. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 3 ימים. אם רוצים להקפיא, מצננים 1/2 שעה, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.
  • מאפה שמרים מלוח

  • מאפה קוקוש אישי

  • לחמניות פקאן וקינמון

  • קרם וניל ושוקולד לבן

  • פנקוטה קפה ושוקולד

  • פאי לימון קלאסי

  • רוזלך בננה לוטי

  • עוגת ביסקוויטים וקליק ללא אפייה

  • עוגת כדורי שוקולד וקוקוס (שוקוקוס)

  • פרלינים של שוקולד מריר

  • פאי שוקולד ממרכיבים שיש בבית

  • עוגת קרמבו עם כדורי שוקולד

  • בראוניז מתכון בסיסי

  • עוגת שמרים שוקולד

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully