פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה שמרים מלוח

      מיקי שמו מוכיח שגם כשירקות וגבינת פטה מחליפים את הסוכר, עוגת שמרים מלוחה היא שיחוק ממכר

      4 מדרגים / 3 כוכבים

      הפקה: בבושקה הפקות צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק

      מצרכים

      • ל-3 תבניות עגולות קטנות:
      • לבצק:
      • 500 גרם קמח
      • 20 גרם (כף ו-1/2) סוכר
      • 10 גרם (1 כף שטוחה) מלח
      • 1 כף קצח (או שומשום מלא)
      • 300 מ"ל מים (¼1 כוס) בטמפרטורת החדר
      • 10 גרם שמרים יבשים
      • 240 מ"ל שמן קנולה
      • ½ כפית אבקת אפייה
      • לתוספות:
      • 200 גרם עלי תרד (1 חבילה) קצוצים
      • 3 יחידות בצל ירוק קצוץ (החלק הלבן בלבד)
      • 1 חופן פרחי ברוקולי
      • 1 חופן פרחי כרובית
      • שמן זית
      • מלח ופלפל שחור גרוס
      • 2 שיני שום
      • 250 גרם גבינת פטה מפוררת

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את הקמח, הסוכר, המלח, הקצח, השמרים כשהם רחוקים מהמלח, אבקת אפייה, מים קרים ושמן קנולה. ומערבבים קלות, ומפעילים את המיקסר במשך 7-8 דקות עד לקבלת בצק חלק וללא גושים, שהוא אלסטי ונוח לעבודה.
      • 2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים מעט ביד. יוצרים כדור ומעבירים לקערה מקומחת קלות לתפיחה בת שעה עד להכפלת נפחו.
      • 3. בינתיים מכינים את הירקות: מאדים את התרד והבצל הירוק עם שמן זית ומעט מלח ופלפל, ומצננים. צולים את פרחי הברוקולי והכרובית עם שמן זית, שיני שום שלמות, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 10 דקות. מצננים.
      • 4. מחלקים את הבצק התפוח ל-3 חלקים. משטחים כל חלק למלבן בעובי 1/2 סנטימטר.
      • 5. מרססים על מלבן הבצק שכבה אחידה של שמן זית. מפזרחים פרחי ברוקולי, מלח פלפל, פרחי ברוקולי, תרד, בצל ירוק וגבינת פטה. מגלגלים את הבצק לרולדה, כשהפתח נשאר בחלקה התחתון. בסכין שיניים חדה חוצים את הרולדה, ומניחים כל חצי כשחלקו הפתוח מופנה מעלה. מניחים חצי על חצי בצורת X וקולעים. יוצרים שבלול, מניחים בתבנית מרוססת בשמן זית, פוחסים אותו מעט ביד ומשאירים לתפוח שעה-שעה וחצי. חוזרים על הפעולה עם שני חלקי הבצק הנותרים. אפשר לאפות שלוש עוגות נפרדות או ליצור שלושה שבלולים ולהניחם יחד בתבנית אחת עגולה גדולה.
      • 6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ-40 דקות, עד הזהבה עמוקה. מוציאים ומרססים במעט שמן זית. מגישים עם סלט.

      עוד מתכוני פשטידות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -