וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

קרמשניט ביס

קרמשניט ביס, או קינוח שהוא נשנוש: שכבת בצק עלים ועליו קרם פטיסייר לימוני וקישוט של פירות יער

מתכון מאת: נעמה נויהאוז, מערכת וואלה

עוגת מיני  קרמשניט פירות יער. נמרוד סונדרס
עוגת מיני קרמשניט פירות יער

מצרכים למתכון

  • (לכ-20 קינוחים אישיים חד שכבתיים)
  • לקרם הפטיסייר הלימוני:
  • 240 מ"ל חלב (1 כוס)
  • 1/4 כפית תמצית וניל
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • כמה עלי לואיזה/לימונית
  • 2 חלמונים L
  • 20 גר' קורנפלור (2 כפות)
  • 50 גר' סוכר (1/4 כוס)
  • 125 מ"ל שמנת מתוקה (כ-חצי כוס)
  • להרכבת הקינוח:
  • חבילת בצק עלים (מופשר לילה במקרר)
  • פירות יער טריים או קפואים לקישוט

אופן ההכנה

  • 1. מביאים לרתיחה עדינה בסיר על אש בינונית את החלב, הווניל, קליפת הלימון ועלי העשב הלימוני.
  • 2. מערבבים ידנית היטב בקערה את הקורנפלור עם החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית ובהירה.
  • 3. מוציאים את העשבים, מוזגים מעט מהחלב הרותח לקערה עם החלמונים ומערבבים היטב.
  • 4. ממשיכים למזוג את החלב לקערה תוך ערבוב נמרץ עד שכל החלב החם הוטמע בחלמונים.
  • 5. מעבירים את תוכן הקערה לסיר, ומחממים על אש בינונית.
  • 6. ממשיכים לערבב ללא הפסקה עד בעבוע והסמכה. מכבים את האש.
  • 7. מעבירים את הקרם לקערה או קופסת פלסטיק, ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד. מניחים לקרם להתקרר לילה שלם במקרר.
  • 8. אופן הכנת עיגולי בצק העלים האפויים: מחממים תנור ל-180 מעלות. פותחים את בצק העלים המופשר, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ.
  • 9. מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 10. מכניסים לתנור החם, ואופים כעשרים דקות עד להזהבה מושלמת. מצננים לחלוטין, ושומרים בקופסה אטומה עד לרגע בו תרצו להרכיב ולהגיש את הקינוח.
  • 11. הרכבת המנה:כאשר קרם הפטיסייר קר לחלוטין, מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 12.מקפלים את קרם הפטיסייר הקר לתוך הקצפת עד קבלת מסה אחידה. מעבירים את הקרם לשק זילוף.
  • 13. מסדרים את עיגולי הבצק האפויים על גבי צלחת ההגשה. מזלפים מהקרם על גבי עיגולי הבצק. מקשטים עם פירות יער טריים או קפואים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully