- 1. מביאים לרתיחה עדינה בסיר על אש בינונית את החלב, הווניל, קליפת הלימון ועלי העשב הלימוני.
-
- 2. מערבבים ידנית היטב בקערה את הקורנפלור עם החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת קרמית ובהירה.
-
- 3. מוציאים את העשבים, מוזגים מעט מהחלב הרותח לקערה עם החלמונים ומערבבים היטב.
-
- 4. ממשיכים למזוג את החלב לקערה תוך ערבוב נמרץ עד שכל החלב החם הוטמע בחלמונים.
-
- 5. מעבירים את תוכן הקערה לסיר, ומחממים על אש בינונית.
-
- 6. ממשיכים לערבב ללא הפסקה עד בעבוע והסמכה. מכבים את האש.
-
- 7. מעבירים את הקרם לקערה או קופסת פלסטיק, ומכסים את פני הקרם בניילון נצמד. מניחים לקרם להתקרר לילה שלם במקרר.
-
-
- 8. אופן הכנת עיגולי בצק העלים האפויים: מחממים תנור ל-180 מעלות. פותחים את בצק העלים המופשר, וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ.
-
- 9. מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
-
- 10. מכניסים לתנור החם, ואופים כעשרים דקות עד להזהבה מושלמת. מצננים לחלוטין, ושומרים בקופסה אטומה עד לרגע בו תרצו להרכיב ולהגיש את הקינוח.
-
-
- 11. הרכבת המנה:כאשר קרם הפטיסייר קר לחלוטין, מקציפים בנפרד את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
-
- 12.מקפלים את קרם הפטיסייר הקר לתוך הקצפת עד קבלת מסה אחידה. מעבירים את הקרם לשק זילוף.
-
- 13. מסדרים את עיגולי הבצק האפויים על גבי צלחת ההגשה. מזלפים מהקרם על גבי עיגולי הבצק. מקשטים עם פירות יער טריים או קפואים.