- 1. מכינים את הבצק: במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, סוכר, שמרים ומשפר אפייה במשך דקה אחת.
-
- 2. מוסיפים ביצים, מים, שמן קנולה, תמצית וניל וגרידת לימון, ומערבבים במהירות בינונית-איטית במשך 2 דקות עד קבלת בצק ראשוני. מגבירים את המהירות לבינונית, ולשים עוד 8 דקות. מוסיפים מלח תוך כדי לישה, וממשיכים ללוש עוד דקה-שתיים.
-
- 3. מוציאים את הבצק (מעט דביק) מקערת המיקסר, ומעבירים לקערה מקומחת מעט, מכסים בניילון ומתפיחים שעה אחת עד הכפלת הנפח. מיד מכניסים למקרר. רצוי להשאיר במקרר במשך שעות הלילה כדי שיהיה נוח לעבודה.
-
- 4. מכינים את המלית: מרתיחים סוכר, חמאה, חלב, דבש ותמצית וניל. מורידים מהאש. מוסיפים את הקמח, ומערבבים היטב. מצננים.
-
- 5. קולים את השקדים 7-8 דקות בתנור בחום 175 מעלות. קוצצים גס, ומצננים.
-
- 6. מרכיבים את העוגה: מחלקים את הבצק ל-3 חלקים. מרדדים כל חלק למלבן בגודל 25X35 ס"מ. מורחים 1/3 מכמות המלית ומפזרים 1/3 מכמות השקדים המולבנים הקלויים. מגלגלים לרולדה. חוצים ל-2 חלקים שווים, וקולעים צמה כשהחלק הפתוח פונה מעלה. חוזרים על פעולה זו עם 2 יחידות הבצק הנותרות ועם יתרת המלית.
-
- 7. מתפיחים 45 דקות. מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
- 8. מברישים בביצה ומפזרים שקדים מולבנים.
-
- 9. אופים 35-40 דקות. מצננים ומגישים. ניתן לשמור 3 ימים בכלי אטום.
-
- גיוון: ניתן להחליף את השקדים בסוגי אגוזים שונים: קשיו, ברזיל או לוז.