וואלה!
וואלה!
וואלה!
וואלה!

וואלה! האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת תפוחים ואגוזים מתובלת

קינמון ותפוח הם שידוך מתבקש לארוחת ראש השנה, שתמיד עובד. נסו להוסיף גם הל, ותופתעו מהתוצאה החגיגית.

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה!

עוגות דבש של מיקי שמו. יח"צ, דן לב
עוגות דבש של מיקי שמו/יח"צ

מצרכים למתכון

  • ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ:
  • 3 ביצים גדולות (L)
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר לבן
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום בהיר
  • 350 גרם (21/2 כוסות) קמח רגיל
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית הל טחון
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 2 תפוחי עץ גרני סמית בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
  • 1 כוס אגוזי פקאן קצוצים גס

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבניות.
  • 2. מקציפים ביצים עם שני סוגי סוכר בקערת מיקסר כ-5 דקות במהירות בינונית לתערובת תפוחה ובהירה.
  • 3. מערבבים קמח, אבקת אפייה, קינמון והל בקערה נפרדת.
  • 4. בקערת ההקצפה מחליפים את המקצף בוו גיטרה, מוסיפים שמנת חמוצה ואת תערובת הקמח לסירוגין ומערבלים. מוסיפים חמאה מומסת, תפוחי עץ ואגוזים ומערבלים לתערובת אחידה.
  • 5. יוצקים לתבניות ומחליקים.
  • 6. אופים כ-45 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
  • 7. מאחסנים מכוסה מחוץ למקרר עד 4 ימים.
  • גיוון: מוסיפים 1/4 כפית ג?ינג?ר טחון או 1/4 כפית ציפורן טחון יחד עם הקמח.
  • טיפ:
  • לעוגה במרקם אוורירי - מומלץ לנפות את הקמח יחד עם אבקת האפייה והתבלינים בסמוך לשילובם בתערובת.
  • שתף

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully