נושאים חמים

עוגת תפוחים הכי קלה שיש

זו עוגה פשוטה לאללה, אבל היא טעימה באופן שערורייתי. אם מגישים אותה חמה עם קצפת מתובלת בקינמון והל והיא בכלל הופכת לקינוח מושחת במיוחד

ושתי (לירז אלה)
ושתי (לירז אלה)

מצרכים

  • לתבנית בגודל 20 על 30 ס"מ:
  • ¾ כוס שמן
  • ½1 כוסות קמח תופח
  • ¼1 כוסות סוכר
  • 3 כפות מים
  • 2 ביצים
  • 5 תפוחים ירוקים (אלכסנדר/ גרני סמית), מקולפים וחתוכים לפלחים דקים
  • 5 כפות סוכר
  • 1 כף קינמון

אופן ההכנה

  • 1. בקערה גדולה מערבבים שמן, קמח, ¼1 כוסות סוכר, מים וביצים, עד לקבלת תערובת נוזלית ואחידה.
  • 2. בקערה נפרדת, מערבבים את פלחי התפוחים, סוכר וקינמון.
  • 3. משמנים תבנית פיירקס, שופכים שני שליש מהבצק, תוחבים את התפוחים לעיסת הבצק (המשקיענים יסדרו בצורת רעפים, אבל גם סידור פחות אלגנטי הולך) ואת הבצק הנותר שופכים מלמעלה.
  • 4. אופים ב-180 מעלות כ-50 דקות, עד להשחמה.

מחשבוני המרה:

נפחים
משקלים
טמפרטורה
המרות פופולריות

מתכונים נוספים

טוב לדעת