- 1. מכינים את הקלתית: מערבלים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
-
- 2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 13×35 ס"מ. מרפדים את תחתית
- ודפנות התבנית, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומוציאים בצק עודף. אם מכינים בתבנית
-
- חד-פעמית, מרפדים רק את תחתית התבנית.
- 3. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
-
- 4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
- 5. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפ' ל-150 מעלות.
-
- 6. מכינים את המלית ואופים: מערבבים שני סוגי סוכר, ביצים, שמנת מתוקה ותמצית וניל בקערה.
-
- מוסיפים חמאה מומסת ואגוזים ומערבבים היטב. יוצקים על הקלתית ומחליקים.
-
- 7. אופים כ-30 דקות עד הזהבה קלה והתייצבות. מגישים חמים.
-
- 8. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 10 ימים.
-
- גיוון: במקום תערובת האגוזים הנ"ל משתמשים בתערובת של שקדים, אגוזי מקדמיה וברזיל קלויים קלות וקצוצים גס.