פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      טארט אגוזים וסוכר חום

      גרסה עשירה של טארט הפקאן הקלאסי עם אגוזים מכמה סוגים. מגישים חמים עם גלידה וניל.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      עוגות דבש של מיקי שמו (דן לב , יח
      עוגות דבש של מיקי שמו (דן לב , יח"צ)

      מצרכים

      • לתבנית טארט מלבנית מתפרקת או אינגליש קייק חד-פעמית נמוכה בגודל 8×27 ס"מ:
      • לקלתית:
      • 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
      • 140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
      • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
      • 1 ביצה + 1 חלמון
      • למלית:
      • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
      • 75 גרם (1/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
      • 2 ביצים גדולות (L)
      • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
      • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
      • 50 גרם חמאה מומסת
      • 1 כוס אגוזים (מלך, פקאן, קשיו, צנוברים) קלויים קלות

      אופן ההכנה

      • 1. מכינים את הקלתית: מערבלים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
      • 2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 13×35 ס"מ. מרפדים את תחתית
      • ודפנות התבנית, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומוציאים בצק עודף. אם מכינים בתבנית
      • חד-פעמית, מרפדים רק את תחתית התבנית.
      • 3. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
      • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
      • 5. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפ' ל-150 מעלות.
      • 6. מכינים את המלית ואופים: מערבבים שני סוגי סוכר, ביצים, שמנת מתוקה ותמצית וניל בקערה.
      • מוסיפים חמאה מומסת ואגוזים ומערבבים היטב. יוצקים על הקלתית ומחליקים.
      • 7. אופים כ-30 דקות עד הזהבה קלה והתייצבות. מגישים חמים.
      • 8. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 10 ימים.
      • גיוון: במקום תערובת האגוזים הנ"ל משתמשים בתערובת של שקדים, אגוזי מקדמיה וברזיל קלויים קלות וקצוצים גס.

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -