וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טארט אגוזים וסוכר חום

גרסה עשירה של טארט הפקאן הקלאסי עם אגוזים מכמה סוגים. מגישים חמים עם גלידה וניל.

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה

עוגות דבש של מיקי שמו. יח"צ, דן לב
עוגות דבש של מיקי שמו/יח"צ

מצרכים למתכון

  • לתבנית טארט מלבנית מתפרקת או אינגליש קייק חד-פעמית נמוכה בגודל 8×27 ס"מ:
  • לקלתית:
  • 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 140 גרם (1 כוס) קמח רגיל
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • למלית:
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
  • 75 גרם (1/3 כוס דחוסה) סוכר חום כהה
  • 2 ביצים גדולות (L)
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1 כוס אגוזים (מלך, פקאן, קשיו, צנוברים) קלויים קלות

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקלתית: מערבלים חמאה, קמח וסוכר במעבד מזון לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים עד לקבלת כדור בצק.
  • 2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן בגודל 13×35 ס"מ. מרפדים את תחתית
  • ודפנות התבנית, מעבירים מערוך על שולי התבנית ומוציאים בצק עודף. אם מכינים בתבנית
  • חד-פעמית, מרפדים רק את תחתית התבנית.
  • 3. דוקרים את בסיס הקלתית במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
  • 4. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 5. אופים כ-15 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את הטמפ' ל-150 מעלות.
  • 6. מכינים את המלית ואופים: מערבבים שני סוגי סוכר, ביצים, שמנת מתוקה ותמצית וניל בקערה.
  • מוסיפים חמאה מומסת ואגוזים ומערבבים היטב. יוצקים על הקלתית ומחליקים.
  • 7. אופים כ-30 דקות עד הזהבה קלה והתייצבות. מגישים חמים.
  • 8. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים מחוץ למקרר עד 3 ימים או במקרר עד 10 ימים.
  • גיוון: במקום תערובת האגוזים הנ"ל משתמשים בתערובת של שקדים, אגוזי מקדמיה וברזיל קלויים קלות וקצוצים גס.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully