- 1. לילה לפני מכינים גנאש: מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שכל השוקולד נמס. שומרים במקרר.
-
- 2. למחרת ולפני השימוש מקציפים את הגאנש לקרם יציב.
-
- 3. מכינים עוגה: מחממים קלות את המים והשמן. מסירים מהאש ומוסיפים את הדבש והריבה ומערבבים לתערובת חלקה. מניחים בצד.
-
- 4. מקציפים את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב.
-
- 5. מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
-
- 6. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים פנימה את הקמח, תוך כדי ערבוב עם לקקן.
-
- 7. מוסיפים את תערובת הדבש, הריבה והשמן לעוגה וממשיכים לערבב בקיפול זהיר.
-
- 8. מוסיפים באותו האופן את אבקת האפייה, הסודה לשתיה, הקינמון והציפורן.
-
- 9. משמנים קלות, ומקמחים את התבנית ויוצקים את הבלילה לגובה 4/5.
-
- 10. אופים ב-150 מעלות כ-50 דקות, עד שסכין קטנה שנועצים
- בעוגה יוצאת יבשה.
-
- 11. הרכבת העוגה: בעזרת סכין לחם פורסים את העוגה ל-2 קומות. ממלאים את הגאנש בשק זילוף עם פיה חלקה גדולה, ומזלפים "צינורות" על בסיס העוגה.
-
- 12. מניחים את החצי השני של העוגה על גבי הקרם.
-
- 13. מזלפים "צינורות" קרם לעיטור הקומה השניה. מעטרים עם שבבי אגוזי לוז מסוכרים.