פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מתכונים חמים

      עוגת "עקיצת הדבורה"

      עם קרם אוורירי, דבש ואגוזי לוז, העוגה הקלאסית הזאת היא תמיד הכוכבת של ראש השנה. היא דורשת לא מעט עבודה, אבל בהחלט שווה כל רגע של השקעה.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום:נמרוד סונדרס

      מצרכים

      • תבנית בקוטר 22 ס"מ
      • לבצק:
      • 150 מ"ל מים
      • 200 מ"ל שמן קנולה
      • 200 גר' דבש
      • 50 גרם ריבת שזיפים שחורים
      • 4 ביצים
      • 250 גר' סוכר
      • 300 גר' קמח
      • 9 גר' אבקת אפייה
      • 10 גרם סודה לשתייה
      • 5 גרם קינמון טחון
      • 2 גרם ציפורן טחון
      • לקרם השוקולד הלבן (גאנש):
      • 250 גר' שוקולד לבן
      • 500 מ"ל שמנת מתוקה
      • 50 גר' שבבי אגוזי לוז מסוכרים (ברס)

      אופן ההכנה

      • 1. לילה לפני מכינים גנאש: מרתיחים את השמנת ויוצקים על השוקולד. מערבבים עד שכל השוקולד נמס. שומרים במקרר.
      • 2. למחרת ולפני השימוש מקציפים את הגאנש לקרם יציב.
      • 3. מכינים עוגה: מחממים קלות את המים והשמן. מסירים מהאש ומוסיפים את הדבש והריבה ומערבבים לתערובת חלקה. מניחים בצד.
      • 4. מקציפים את הביצים במהירות גבוהה לקצף יציב.
      • 5. מוסיפים בהדרגה את הסוכר.
      • 6. מוציאים את הקערה מהמיקסר ומנפים פנימה את הקמח, תוך כדי ערבוב עם לקקן.
      • 7. מוסיפים את תערובת הדבש, הריבה והשמן לעוגה וממשיכים לערבב בקיפול זהיר.
      • 8. מוסיפים באותו האופן את אבקת האפייה, הסודה לשתיה, הקינמון והציפורן.
      • 9. משמנים קלות, ומקמחים את התבנית ויוצקים את הבלילה לגובה 4/5.
      • 10. אופים ב-150 מעלות כ-50 דקות, עד שסכין קטנה שנועצים
      • בעוגה יוצאת יבשה.
      • 11. הרכבת העוגה: בעזרת סכין לחם פורסים את העוגה ל-2 קומות. ממלאים את הגאנש בשק זילוף עם פיה חלקה גדולה, ומזלפים "צינורות" על בסיס העוגה.
      • 12. מניחים את החצי השני של העוגה על גבי הקרם.
      • 13. מזלפים "צינורות" קרם לעיטור הקומה השניה. מעטרים עם שבבי אגוזי לוז מסוכרים.

      עוד מתכוני קינוחים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -