מתכונים חמים

עוגת עקיצת הדבורה

למרות רשימת החומרים הארוכה, מדובר בעוגה פשוטה מאוד להכנה. התוצאה הסופית היא מאפה עסיסי, במילוי עשיר של שמנת, ובציפוי פלורנטין של אגוזים ושקדים/

מתכון מאת: דודו אוטמזגין ,מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

התחלות מתוקות של דודו אוטמזגין

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית קפיצית בגודל 24 ס"מ:
  • לבצק:
  • 170 גרם (1/3 1 כוסות) קמח
  • 1/8 כפית מלח
  • 10 גרם (1 כף) שמרים טריים
  • 70 גרם חמאה רכה
  • 35 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1 ביצה
  • 20 מ"ל (2 כפות) מים
  • 40 מ"ל (2 כפות ו-2 כפיות) חלב
  • למילוי:
  • 500 מ"ל (2 מיכלים) שמנת מתוקה
  • 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) חלב
  • 60 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 60 גרם אינסטנט פודינג
  • לציפוי:
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 50 גרם (1/2 2 כפות) דבש
  • 50 גרם חמאה
  • 120 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
  • 100 גרם (1 כוס) אגוזי מלך קצוצים
  • 30 גרם (5 כפות) שקדים פרוסים

אופן ההכנה

  • 1.מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצה בהדרגה. ממשיכים לערבב. מנקים את דפנות הקערה, ואז מוסיפים את החלב והמים ומוסיפים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  • 2. שוב מנקים את דפנות הקערה ומוסיפים את הקמח, המלח והשמרים.
  • 3. לשים את הבצק במשך דקה, במהירות איטית ואז במהירות שנייה. הבצק שיתקבל בשלב זה הוא מעין בצק פריך שמרים.
  • 4. מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר כשהוא מכוסה במגבת במשך חצי שעה.
  • 5. מכניסים את הבצק למקרר למשך שעתיים כשהוא עטוף בניילון נצמד.
  • 6. אחרי שעתיים מרדדים 300 גרם בצק שמרים לעיגול בקוטר התבנית הקפיצית. מרפדים את תחתית התבנית.
  • 7. מכינים בינתיים את הציפוי: ממיסים במחבת את השמנת, הדבש, הסוכר והחמאה. מבשלים דקה וחצי עד רתיחה, ודקה אחרי הרתיחה מכבים את האש.
  • 8. מוסיפים לנוזל את השקדים והאגוזים.
  • 9. מורחים על הבצק שכבה דקה של תערובת האגוזים החמה. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים 25 דקות, עד שהשקדים מזהיבים.
  • 10. מצננים בטמפרטורת החדר למשך שעה לפחות.
  • 11. מכינים את המילוי: מקציפים יחד את כל חומרי המילוי.
  • 12. מוציאים את העוגה שהצטננה, חוצים אותה לרוחבה, מחזירים חצי אחד לתבנית, וממלאים בקרם המילוי. סוגרים בחצי העוגה המצופה בפלורנטין האגוזים והשקדים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/הלתנאי שימוש
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully