- 1.מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה והסוכר. מוסיפים את הביצה בהדרגה. ממשיכים לערבב. מנקים את דפנות הקערה, ואז מוסיפים את החלב והמים ומוסיפים לערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
-
- 2. שוב מנקים את דפנות הקערה ומוסיפים את הקמח, המלח והשמרים.
-
- 3. לשים את הבצק במשך דקה, במהירות איטית ואז במהירות שנייה. הבצק שיתקבל בשלב זה הוא מעין בצק פריך שמרים.
-
- 4. מתפיחים את הבצק בטמפרטורת החדר כשהוא מכוסה במגבת במשך חצי שעה.
-
- 5. מכניסים את הבצק למקרר למשך שעתיים כשהוא עטוף בניילון נצמד.
-
- 6. אחרי שעתיים מרדדים 300 גרם בצק שמרים לעיגול בקוטר התבנית הקפיצית. מרפדים את תחתית התבנית.
-
- 7. מכינים בינתיים את הציפוי: ממיסים במחבת את השמנת, הדבש, הסוכר והחמאה. מבשלים דקה וחצי עד רתיחה, ודקה אחרי הרתיחה מכבים את האש.
-
- 8. מוסיפים לנוזל את השקדים והאגוזים.
-
- 9. מורחים על הבצק שכבה דקה של תערובת האגוזים החמה. מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים 25 דקות, עד שהשקדים מזהיבים.
-
- 10. מצננים בטמפרטורת החדר למשך שעה לפחות.
-
- 11. מכינים את המילוי: מקציפים יחד את כל חומרי המילוי.
-
- 12. מוציאים את העוגה שהצטננה, חוצים אותה לרוחבה, מחזירים חצי אחד לתבנית, וממלאים בקרם המילוי. סוגרים בחצי העוגה המצופה בפלורנטין האגוזים והשקדים.