פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת שמרים עם אוכמניות

      בהשראה שבדית, מתמודד מאסטר שף אייל גרש אופה עוגת שמרים עם אוכמניות כחולות, מרציפן והל

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      צילום: עידו שחם, עריכה: יותם וקס

      מצרכים

      • לבצק:
      • 500 גרם קמח לבן
      • 25 גרם שמרים (שמרית)
      • 1 כפית הל
      • 100 גרם חמאה
      • 1/2 כוס חלב
      • 1 גביע קטן של שמנת חמוצה (100 מ"ל)
      • 2 ביצים
      • 130 גרם סוכר
      • קורט מלח
      • חומרים למילוי:
      • 100 גרם מרציפן רגיל מגורד בפומפיה
      • 75 גרם חמאה רכה
      • 75 גרם סוכר
      • 1 כף הל טחון
      • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
      • 50 גרם אוכמניות כחולות טריות או דובדבנים חצוים ומגולענים (אפשר להשתמש ב-5 כפות ריבת אוכמניות במקום פירות טריים)

      אופן ההכנה

      • 1. בסיר קטן ממיסים את החמאה עם החלב עד שהיא נמסה לחלוטין והתערובת פושרת.
      • 2. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, ההל והשמרים. מוסיפים את החלב לאט. מוסיפים את גביע השמנת, הביצים והסוכר. ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק (6-7 דקות). מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק עד שהמלח נבלע לתוך הבצק.
      • 3. מסדרים את הבצק בצורת כדור בקערת המיקסר בעזרת קלף (לא מעבירים לקערה אחרת מכיוון שקערת המיקסר כבר חמימה, מה שמזרז את ההתפחה) ומכסים במגבת למשך שעה תפיחה.
      • 4. בזמן ההתפחה מכינים את המילוי: מערבבים במעבד מזון את חומרי המלית (למעט האוכמניות) עד שמתקבלת עיסה חלקה. מוציאים לקערית ושומרים בצד מחוץ למקרר.
      • 5. מקמחים משטח נקי, מוציאים את הבצק מהמיקסר בעדינות ומשטחים לצורת ריבוע גדול ודק באמצעות מערוך. מורחים את מחית המרציפן על הבצק ומעל את האוכמניות.
      • 6. מגלגלים את הבצק בעדינות מהחלק העליון לחלק התחתון לצורת ספירלה כך שמתקבל בצק ארוך בצורת נקניק. חותכים בעזרת סכין חדה בעדינות את הבצק לעיגולים.
      • 6. מניחים בתוך תבנית עגולה או מרובעת אחד ליד השני, מכסים במגבת למשך שעה נוספת להתפחה שנייה.
      • 7. מורחים על העוגה ביצה טרופה עם מעט מים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-25 דקות עד שהעוגה מוכנה. מוציאים מהתנור ומקררים בטמפרטורת החדר.

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -