מתכונים חמים

עוגת שמרים עם אוכמניות

בהשראה שבדית, מתמודד מאסטר שף אייל גרש אופה עוגת שמרים עם אוכמניות כחולות, מרציפן והל

מתכון מאת: אייל גרש, מערכת וואלה!
  • דרגת קושי בינונית

(צילום: עידו שחם, עריכה: יותם וקס)

מחשבון המרות

מצרכים

  • לבצק:
  • 500 גרם קמח לבן
  • 25 גרם שמרים (שמרית)
  • 1 כפית הל
  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1 גביע קטן של שמנת חמוצה (100 מ"ל)
  • 2 ביצים
  • 130 גרם סוכר
  • קורט מלח
  • חומרים למילוי:
  • 100 גרם מרציפן רגיל מגורד בפומפיה
  • 75 גרם חמאה רכה
  • 75 גרם סוכר
  • 1 כף הל טחון
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 50 גרם אוכמניות כחולות טריות או דובדבנים חצוים ומגולענים (אפשר להשתמש ב-5 כפות ריבת אוכמניות במקום פירות טריים)
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. בסיר קטן ממיסים את החמאה עם החלב עד שהיא נמסה לחלוטין והתערובת פושרת.
  • 2. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, ההל והשמרים. מוסיפים את החלב לאט. מוסיפים את גביע השמנת, הביצים והסוכר. ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק (6-7 דקות). מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק עד שהמלח נבלע לתוך הבצק.
  • 3. מסדרים את הבצק בצורת כדור בקערת המיקסר בעזרת קלף (לא מעבירים לקערה אחרת מכיוון שקערת המיקסר כבר חמימה, מה שמזרז את ההתפחה) ומכסים במגבת למשך שעה תפיחה.
  • 4. בזמן ההתפחה מכינים את המילוי: מערבבים במעבד מזון את חומרי המלית (למעט האוכמניות) עד שמתקבלת עיסה חלקה. מוציאים לקערית ושומרים בצד מחוץ למקרר.
  • 5. מקמחים משטח נקי, מוציאים את הבצק מהמיקסר בעדינות ומשטחים לצורת ריבוע גדול ודק באמצעות מערוך. מורחים את מחית המרציפן על הבצק ומעל את האוכמניות.
  • 6. מגלגלים את הבצק בעדינות מהחלק העליון לחלק התחתון לצורת ספירלה כך שמתקבל בצק ארוך בצורת נקניק. חותכים בעזרת סכין חדה בעדינות את הבצק לעיגולים.
  • 6. מניחים בתוך תבנית עגולה או מרובעת אחד ליד השני, מכסים במגבת למשך שעה נוספת להתפחה שנייה.
  • 7. מורחים על העוגה ביצה טרופה עם מעט מים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-25 דקות עד שהעוגה מוכנה. מוציאים מהתנור ומקררים בטמפרטורת החדר.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully