עוגת שמרים עם אוכמניות
בהשראה שבדית, מתמודד מאסטר שף אייל גרש אופה עוגת שמרים עם אוכמניות כחולות, מרציפן והל
(צילום: עידו שחם, עריכה: יותם וקס)
מחשבון המרות
- לבצק:
- 500 גרם קמח לבן
- 25 גרם שמרים (שמרית)
- 1 כפית הל
- 100 גרם חמאה
- 1/2 כוס חלב
- 1 גביע קטן של שמנת חמוצה (100 מ"ל)
- 2 ביצים
- 130 גרם סוכר
- קורט מלח
- חומרים למילוי:
- 100 גרם מרציפן רגיל מגורד בפומפיה
- 75 גרם חמאה רכה
- 75 גרם סוכר
- 1 כף הל טחון
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 50 גרם אוכמניות כחולות טריות או דובדבנים חצוים ומגולענים (אפשר להשתמש ב-5 כפות ריבת אוכמניות במקום פירות טריים)
- 1. בסיר קטן ממיסים את החמאה עם החלב עד שהיא נמסה לחלוטין והתערובת פושרת.
- 2. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, ההל והשמרים. מוסיפים את החלב לאט. מוסיפים את גביע השמנת, הביצים והסוכר. ממשיכים לערבל עד לקבלת בצק (6-7 דקות). מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק עד שהמלח נבלע לתוך הבצק.
- 3. מסדרים את הבצק בצורת כדור בקערת המיקסר בעזרת קלף (לא מעבירים לקערה אחרת מכיוון שקערת המיקסר כבר חמימה, מה שמזרז את ההתפחה) ומכסים במגבת למשך שעה תפיחה.
- 4. בזמן ההתפחה מכינים את המילוי: מערבבים במעבד מזון את חומרי המלית (למעט האוכמניות) עד שמתקבלת עיסה חלקה. מוציאים לקערית ושומרים בצד מחוץ למקרר.
- 5. מקמחים משטח נקי, מוציאים את הבצק מהמיקסר בעדינות ומשטחים לצורת ריבוע גדול ודק באמצעות מערוך. מורחים את מחית המרציפן על הבצק ומעל את האוכמניות.
- 6. מגלגלים את הבצק בעדינות מהחלק העליון לחלק התחתון לצורת ספירלה כך שמתקבל בצק ארוך בצורת נקניק. חותכים בעזרת סכין חדה בעדינות את הבצק לעיגולים.
- 6. מניחים בתוך תבנית עגולה או מרובעת אחד ליד השני, מכסים במגבת למשך שעה נוספת להתפחה שנייה.
- 7. מורחים על העוגה ביצה טרופה עם מעט מים. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15-25 דקות עד שהעוגה מוכנה. מוציאים מהתנור ומקררים בטמפרטורת החדר.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה