וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגה משולבת: בחושה עם גבינה ופירות יער

מתכון של השף אלרן גולדשטיין, המעדנייה של גולדשטיין

מתכון מאת: מערכת וואלה

עוגה משולבת. מיכל לנרט,
עוגה משולבת/מיכל לנרט

מצרכים למתכון

  • ל-2 תבניות של אינגליש קייק:
  • לבחושה:
  • 140 גרם קמח
  • 2 ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • 120 גרם חמאה
  • 100 גרם שמנת חמוצה (1/2 גביע)
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/4כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית תמצית וניל אמיתי
  • גרידה משני תפוזים
  • לגבינה:
  • 150 גרם גבינת שמנת
  • 250 גרם גבינת 9%
  • 250 גרם שמנת חמוצה
  • 3 ביצים
  • 210 גרם (1 כוס+כף) סוכר
  • 25 גרם קמח
  • תמצית וניל אמיתי
  • תוספות:
  • פירות יער: 14 אוכמניות, 6 יחידות פטל, 2 תותים חתוכים לפרוסות
  • 2 כפות של עדשים שוקולד לבן
  • לציפוי:
  • גביע שמנת חמוצה
  • 3 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את מסת העוגה הבחושה: מקציפים במיקסר את החמאה והסוכר כ-3-4 דקות ומוזגים לתוך המסה את הביצים
  • הטרופות בהדרגה ובאיטיות.
  • 2. בכלי ניפרד מערבבים את המרכיבים היבשים (קמח, אבקת סודה, אבקת אפייה)
  • 3. מאטים את קצב המיקסר ומוסיפים את הקמח והשמנת החמוצה לסירוגין.
  • 4. למסת הגבינה: מערבבים היטב את השמנת החמוצה עם הסוכר.
  • 5. כשמתמוסס הסוכר מוסיפים את הקמח ואת שאר המרכיבים פרט לביצים.
  • 6. טורפים את הביצים בקערה נפרדת ומוסיפים למסה של הגבינה ומערבבים היטב.
  • 7. מרכיבים ואופים: בתבנית אינגליש קייק משטחים את המסה של העוגה הבחושה.
  • 8. מפזרים מעל פירות יער, תותים חתוכים, פטל ושוקולד לבן.
  • 9. מוזגים את מסת הגבינה על פירות היער והשוקולד.
  • 10. אופים בתנור שחומם ל-165 מעלות כ-50 דקות.
  • 11. לאחר אפייה מערבבים שמנת חמוצה וסוכר. מזלפים מעל העוגה ומחזירים לתנור לעוד 3-4 דקות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully