מאפי מרציפן עם פירות יער
מאפי מרציפן כמו סוכריות שניתן להכין במגוון צורות וגדלים
אוכל שוודי (צילום: אפיק גבאי)
מחשבון המרות
- 50 גרם שקדים טחונים היטב
- 100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- חצי כוס אבקת סוכר
- 1 ביצה
- 85 גרם קמח
- למילוי:
- ריבה חמוצה
- מיכל שמנת מתוקה
- פירות יער טריים
- 1. במיקסר מקציפים את החמאה עם הסוכר עד לקרם תפוח.
- 2. מוסיפים את השקדים הטחונים, הקמח והביצה וממשיכים להקציף.
- 3. מניחים את הבצק בשקית ניילון ונותנים לו לנוח במקרר 30 דקות.
- 3. מחממים תנור ל-200 מעלות. מעצבים את הבצק לגליל על שולחן עבודה מקומח. מחלקים את הגליל לכ-20 חתיכות לערך. לוחצים החוצה כל חתיכה ויוצרים שקע גדול בכל חתיכה. מכניסים לתוך תבניות מתכת קטנות ומשומנות.
- 4. אופים באמצע התנור 10-12 דקות. להוציא את המאפים מהתנור ולהניח להתקרר. מקציפים את השמנת המתוקה ולמלא כל מאפה בריבה חמוצה, קצפת מתוקה ומעל פירות יער טריים.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה