אצבעות מרציפן
כל מה שצריך זה שקדים, סוכר ומיץ לימון ויש לכם נשנוש טעים או תוספת שתשדרג כל עוגה או גלידה
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 150 גרם (1 כוס) שקדים
- 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
- 1/4 כוס מים
- כפית מיץ לימון סחוט טרי
אופן ההכנה
- 1. משרים את השקדים כ-10 דקות במים רותחים, מצננים ומקלפים. מייבשים את השקדים.
- 2. מרסקים את השקדים במעבד מזון עם להב פלדה לפירורים אחידים ודקים, אבל לא אבקה ממש (אם אתם אוהבים להרגיש את השקדים כמוני) או לאבקה למרקם עדין.
- 3. מבשלים את הסוכר עם המים לסירופ בהיר וצמיגי (לטמפ' של 120 מעלות).
- 4. מערבבים את הסירופ עם השקדים ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת אחידה.
- 5. מצננים את העיסה עד שאפשר לעבוד איתה.
- 6. מגלגלים לכדורים או גלילים עוטפים או שומרים בקירור בכלי אטום.