וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אצבעות מרציפן

כל מה שצריך זה שקדים, סוכר ומיץ לימון ויש לכם נשנוש טעים או תוספת שתשדרג כל עוגה או גלידה

מתכון מאת: אורלי פלאי ברונשטיין, מערכת וואלה

מרציפן של אורלי פלאי. נמרוד סונדרס
מרציפן של אורלי פלאי

מצרכים למתכון

  • 150 גרם (1 כוס) שקדים
  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • כפית מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה

  • 1. משרים את השקדים כ-10 דקות במים רותחים, מצננים ומקלפים. מייבשים את השקדים.
  • 2. מרסקים את השקדים במעבד מזון עם להב פלדה לפירורים אחידים ודקים, אבל לא אבקה ממש (אם אתם אוהבים להרגיש את השקדים כמוני) או לאבקה למרקם עדין.
  • 3. מבשלים את הסוכר עם המים לסירופ בהיר וצמיגי (לטמפ' של 120 מעלות).
  • 4. מערבבים את הסירופ עם השקדים ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5. מצננים את העיסה עד שאפשר לעבוד איתה.
  • 6. מגלגלים לכדורים או גלילים עוטפים או שומרים בקירור בכלי אטום.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully