מתכונים חמים

עוגת תפוזים וקוקוס

עוגת הקוקוס תפוזים פופולרית בביתו של מיקי שמו מדי שבוע, ונחשבת ללהיט גם לארוחה מפסקת ולשבירת הצום של יום כיפור

מתכון מאת: מיקי שמו, מערכת וואלה! NEWS
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

(הפקה: בבושקה הפקות צילום ועריכה: עמית טרפוצ'ניק

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 25 ס"מ או תבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ:
  • 3 ביצים גדולות (מס' 1)
  • 200 גרם (1 כוס) סוכר
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 70 גרם קוקוס טחון
  • 30 גרם שקדים טחונים ללא קליפה
  • 10 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
  • 240 מ"ל (1 כוס) שמן קנולה
  • 240 מ"ל (1 כוסות) מיץ תפוזים טרי
  • 3 כפות רוזטה שקדים או ליקר שקדים
  • קליפה מגוררת מ-1/2 תפוז
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 2. מקציפים ביצים וסוכר 10-8 דקות במיקסר במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה מאוד.
  • 3. ממשיכים את הפעלת המיקסר במהירות איטית. לקערה נפרדת מנפים קמח, ומוסיפים גרידת תפוז, אבקת אפייה, קוקוס ואבקת שקדים, ומערבבים.
  • 4. מוסיפים לקערת מיקסר הפועל את תערובת הקמח מצד אחד ומיץ תפוזים מצד שני. לאחר מכן מוסיפים בזה אחר זה ובאיטיות רוזטת שקדים ושמן, על מנת לקבל תערובת חלקה וללא גושים.
  • 5. מרססים תבנית ומוזגים את התערובת לתוכה.
  • 6. אופים 40-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים כשעה, מחלצים ומגישים עם מעט אבקת סוכר.
  • 7. מכסים בניילון, ושומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.
  • לגיוון:
  • • מוסיפים לתערובת חצי כוס צימוקים או קליפות הדרים מסוכרות וקצוצות גס.
  • • ניתן לפזר שקדים פרוסים מולבנים (100 גרם) על שיא גובה העוגה לפני כניסתה לאפייה בתנור.
  • עוד עוגות נהדרות של מיקי שמו:

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully