- 1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
- 2. מקציפים ביצים וסוכר 10-8 דקות במיקסר במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת אוורירית ובהירה מאוד.
-
- 3. ממשיכים את הפעלת המיקסר במהירות איטית. לקערה נפרדת מנפים קמח, ומוסיפים גרידת תפוז, אבקת אפייה, קוקוס ואבקת שקדים, ומערבבים.
-
- 4. מוסיפים לקערת מיקסר הפועל את תערובת הקמח מצד אחד ומיץ תפוזים מצד שני. לאחר מכן מוסיפים בזה אחר זה ובאיטיות רוזטת שקדים ושמן, על מנת לקבל תערובת חלקה וללא גושים.
-
- 5. מרססים תבנית ומוזגים את התערובת לתוכה.
-
- 6. אופים 40-45 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש עם מעט פירורים לחים. מצננים כשעה, מחלצים ומגישים עם מעט אבקת סוכר.
-
- 7. מכסים בניילון, ושומרים מחוץ למקרר עד 5 ימים.
-
- לגיוון:
- מוסיפים לתערובת חצי כוס צימוקים או קליפות הדרים מסוכרות וקצוצות גס.
- ניתן לפזר שקדים פרוסים מולבנים (100 גרם) על שיא גובה העוגה לפני כניסתה לאפייה בתנור.
-
- עוד עוגות נהדרות של מיקי שמו: