פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      עוגת תפוזים וקרם קינמון

      אבי ביטון מכין עוגת תפוזים פשוטה, טעימה ונוסטלגית לשבירת הצום

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מצרכים

      • ל-2 תבניות אינגליש קייק:
      • 3 ביצים גדולות בטמפ' החדר
      • כוס ורבע סוכר
      • 3/4 כוס שמן קנולה
      • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
      • קליפה מגוררת מחצי תפוז
      • 1 כפית תמצית וניל
      • 2 כפיות אבקת אפייה
      • 2 כוסות קמח
      • לסירופ סוכר
      • 1 כוס מיץ תפוזים
      • קליפות מתפוז 1
      • 1/4 כוס סוכר
      • לקרם
      • גביע שמנת חמוצה 27 אחוז
      • 250 מ"ל שמנת מתוקה
      • 2 כפות סוכר
      • כפית שטוחה קינמון
      • תרסיס שמן קנולה
      • להגשה
      • אבקת סוכר

      אופן ההכנה

      • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
      • 2. מקציפים ביצים וסוכר 5-6 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
      • 3. מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה.
      • 4. מוסיפים את מיץ התפוזים, ואבקת האפייה ובוחשים.
      • מוסיפים ווניל, גרידת תפוז וקמח לסירוגין עד שהתערובת אחידה.
      • 5. מרססים בתרסיס שמן קנולה לשימון 2 תבניות אינגליש קייק, מעבירים את התערובת ל-2 התבניות ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
      • 6. בינתיים מרתיחים מיץ תפוזים עם סוכר וקליפות תפוז חתוכות לרצועות דקיקות.
      • 7. בקערה מערבבים את כל חומרי הקרם בעזרת מטרפה.
      • 8. בוזקים את סירופ הסוכר, מוזגים מסירופ התפוז ומגישים עם הקרם.

      עוד מתכוני עוגות ועוגיות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -