מתכונים חמים

עוגת תפוזים וקרם קינמון

אבי ביטון מכין עוגת תפוזים פשוטה, טעימה ונוסטלגית לשבירת הצום

מתכון מאת: אבי ביטון, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

מחשבון המרות

מצרכים

  • ל-2 תבניות אינגליש קייק:
  • 3 ביצים גדולות בטמפ' החדר
  • כוס ורבע סוכר
  • 3/4 כוס שמן קנולה
  • 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
  • קליפה מגוררת מחצי תפוז
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 2 כוסות קמח
  • לסירופ סוכר
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • קליפות מתפוז 1
  • 1/4 כוס סוכר
  • לקרם
  • גביע שמנת חמוצה 27 אחוז
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר
  • כפית שטוחה קינמון
  • תרסיס שמן קנולה
  • להגשה
  • אבקת סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • 2. מקציפים ביצים וסוכר 5-6 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • 3. מוסיפים בזרם איטי את השמן תוך כדי הקצפה.
  • 4. מוסיפים את מיץ התפוזים, ואבקת האפייה ובוחשים.
  • מוסיפים ווניל, גרידת תפוז וקמח לסירוגין עד שהתערובת אחידה.
  • 5. מרססים בתרסיס שמן קנולה לשימון 2 תבניות אינגליש קייק, מעבירים את התערובת ל-2 התבניות ואופים ב-180 מעלות כ-40 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  • 6. בינתיים מרתיחים מיץ תפוזים עם סוכר וקליפות תפוז חתוכות לרצועות דקיקות.
  • 7. בקערה מערבבים את כל חומרי הקרם בעזרת מטרפה.
  • 8. בוזקים את סירופ הסוכר, מוזגים מסירופ התפוז ומגישים עם הקרם.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully