עוגת תפוזים ואגוזים
במיוחד עבור חג הפסח הקרב ובא: קבלו עוגת תפוזים עשירה, עם אגוזי מלך ושקדים טחונים, העשויה מקמח מצה בלבד, ללא גרגר אחד של חמץ.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- 1/2 כוס שמן
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- קליפת תפוז מגוררת
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 1 כוס אגוזים טחון דק
- 1 כוס שקדים טחון דק
- 11/2 כוס קמח מצה
אופן ההכנה
- 1. לשים את השמן, הביצים והסוכר בקערה ולהקציף עד שהתעורבת נהפכת לקצף יציב.
- 2. להוסיף את האגוזים בכמה פעמים ולערבב בתנועות עטיפה.
- 3. להוסיף את השקדים בכמה פעמים ולערבב בתנועות עטיפה.
- 4. להוסיף את כוס המיץ בכמה פעמים ולערבב בתנועות עטיפה.
- 5. להוסיף את קמח המצה ואת קליפת התפוז בכמה פעמים ולערבב בתנועות עטיפה.
- 6. לשפוך לתבנית משומנת ולאפות בחום של 180 בסביבות 3/4 שעה עד שעה.