וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

טירמיסו א-לה איטליה

עם קרם מסקרפונה, בישקוטים וכמובן ליקר קפה, ליאור משיח מכינה את הקינוח הכי מפורסם מארץ המגף

מתכון מאת: ליאור משיח

טירמיסו. דרור עינב,
טירמיסו/דרור עינב

מצרכים למתכון

  • לתבנית פיירקס
  • 2 חבילות בישקוטים (רצוי תוצרת איטליה)
  • 6 מנות אספרסו (או 6 כפות נס קפה)
  • מעט ליקר קפה (רשות, לפי הטעם)
  • לקרם מסקרפונה:
  • 6 חלמונים
  • 100 גר' סוכר (1/2 כוס)
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס יין מרסלה או יין קינוח מתוק
  • 750 גר' גבינת מסקרפונה בטמפ' החדר (3 גביעים)
  • 400 גר' שמנת מתוקה (1/2 1 מכלים)
  • לקישוט:
  • אבקת קקאו / שוקולד מגורר

אופן ההכנה

  • 1. מכינים את הקפה, מוסיפים את הליקר לפי הטעם, ומניחים בקערה בצד שיתקרר.
  • 2. הכנת הקרם: מרתיחים סיר עם מים ובמקביל בקערת המיקסר טורפים בעזרת מטרפה (ידנית) את החלמונים, הסוכר והמלח.
  • 3. מעבירים את קערת המיקסר עם החלמונים מעל לסיר האדים שהרתחנו (ניתן לכבות את האש), כך שהתחתית אינה נוגעת במים הרותחים אלא מתחממת רק מהאדים (באן מארי). ממשיכים לטרוף במרץ בעזרת המטרפה עד שהסוכר נמס לחלוטין.
  • 4. מעבירים את הקערה למיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים את היין ומקציפים עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
  • 5. מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבלים עד לקבל קרם אחיד.
  • 6. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה (לא עד הסוף), ומקפלים אל תוך קרם החלמונים והמסקרפונה.
  • 7.הרכבת הטירמיסו: טובלים את הבישקוטים בקפה ומניחים בתחתית התבנית. לאחר שתחתית התבנית מרופדת בישקוטים, מוזגים מחצית מכמות הקרם ומשטחים בעזרת לקקן או פלטה. טובלים ומניחים בעדינות עוד שכבה של בישקוטים ומוזגים מעליה את המחצית הנותרת מהקרם. מיישרים, עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לילה.
  • 8.ההגשה: פורסים מהטירמיסו ומגררים מעל שוקולד או בוזקים אבקת קקאו.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully