- 1. מכינים את הקפה, מוסיפים את הליקר לפי הטעם, ומניחים בקערה בצד שיתקרר.
-
- 2. הכנת הקרם: מרתיחים סיר עם מים ובמקביל בקערת המיקסר טורפים בעזרת מטרפה (ידנית) את החלמונים, הסוכר והמלח.
-
- 3. מעבירים את קערת המיקסר עם החלמונים מעל לסיר האדים שהרתחנו (ניתן לכבות את האש), כך שהתחתית אינה נוגעת במים הרותחים אלא מתחממת רק מהאדים (באן מארי). ממשיכים לטרוף במרץ בעזרת המטרפה עד שהסוכר נמס לחלוטין.
-
- 4. מעבירים את הקערה למיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים את היין ומקציפים עד לקבלת מסה בהירה ותפוחה.
-
- 5. מחליפים לוו גיטרה, מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומערבלים עד לקבל קרם אחיד.
-
- 6. בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת רכה (לא עד הסוף), ומקפלים אל תוך קרם החלמונים והמסקרפונה.
-
- 7.הרכבת הטירמיסו: טובלים את הבישקוטים בקפה ומניחים בתחתית התבנית. לאחר שתחתית התבנית מרופדת בישקוטים, מוזגים מחצית מכמות הקרם ומשטחים בעזרת לקקן או פלטה. טובלים ומניחים בעדינות עוד שכבה של בישקוטים ומוזגים מעליה את המחצית הנותרת מהקרם. מיישרים, עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לילה.
-
- 8.ההגשה: פורסים מהטירמיסו ומגררים מעל שוקולד או בוזקים אבקת קקאו.