רגע לפני שנצטרך לאפסן את החמץ ושניה לפני שהחום הישראלי ישתלט על תחזית מזג האוויר באופן מלא, זה הזמן להכין את אחת מעוגות השמרים הכי טעימות שיש - שמרים קינמון כמובן. ריחנית, משכרת, מענגת ו- מזוגזגת.
את צורת הזיגזג הייחודית והיפיפיה ניצור בקלות ובעזרת מספריים נקיות.
שימו לב: את הבצק מומלץ להכין יום מראש ולהניח להתפחה איטית במקרר.
שני סנדרס היא מפתחת מתכונים, צלמת אוכל ובעלת בלוג אפייה. רוצים לראות מה עוד היא מכינה ומצלמת? הכנסו לעמוד האינסטגרם שלה.
עוגת שמרים וקינמון מזוגזגת
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
לבצק:
- 500גרםקמח קסם
- 7כפותסוכר
- ½כוסחלב פושר (120 מ"ל)
- 2כפיותדבש
- 2ביצה טרופה
- 1כפיתתמצית וניל
- 2כפיותגרידת לימון
- ½כפיתמלח
- 130גרםחמאה רכה מאוד
למלית קינמון:
- 100גרםחמאה רכה מאוד
- ½כוססוכר חום כהה דחוס (120 גרם)
- 3כפותקינמון
לסירופ:
- ½כוססוכר (100 גרם)
- ⅓כוסמים (80 מ"ל)
- מחשבון המרות
אופן ההכנה
איך מכינים עוגת שמרים וקינמון מזוגזגת?
- 1הבצק -עדיף להכין את הבצק יום קודם: בקערה שמים את כל חומרי הבצק מלבד החמאה ולשים למשך דקה. בשלב זה נוצר בצק יבש ולא אחיד אבל אל דאגה. מוסיפים את החמאה וממשיכים ללוש למשך 4 דקות עד הבצק רך וטוב. גם אם הבצק מעט דביק לא מוסיפים קמח (אחרי התפחה במקרר קל יהיה לעבוד איתו).
- 2עוטפים את הבצק בניילון ניצמד, לא הדוק מידי כדי שיהיה לבצק מקום לגדול, אך חשוב שכן יהיה אטום לגמרי כדי שהבצק לא יתייבש. מעבירים את הבצק למקרר ונותנים לו לנוח ולתפוח לילה שלם. *לחילופין אפשר להתפיח בטמפרטורת החדר למשך שעה- שעה וחצי.
- 3מלית הקינמון: מערבבים חמאה, סוכר וקינמון עד לקבלת משחה אחידה.
- 4ההרכבה: מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעלה מלבני בגודל 40×35 ס״מ. מורחים על כולו את מלית הקינמון בצורה אחידה. בצד הארוך של העלה יוצרים מכפלת קטנה ומתחילים לגלגל עד לקבלת גליל ארוך. מעבירים את גליל הבצק למקפיא למשך 10-15 דקות.
- 5מוציאים מהמקפיא ומניחים את גליל הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה. בעזרת מספריים נקיים גוזרים חתכים בבצק בזוית 45 מעלות ובמרווחים של 2 סנטימטר אחד מהשני. משאירים בערך כסנטימטר מחובר בתחתית הגליל כך שנוצרות פרוסות שמחוברות בתחתית הגליל. דוחפים כל פרוסה לכיוון נגדי כך שנוצרת צורת זיגזג.
- 6מכניסים להתפחה בתנור אפיה כבוי וקר לגמרי. בתוך התנור מניחים קערה עם מים רותחים וסוגרים את דלת התנור ל-40 דקות התפחה.
- 7בינתיים מכינים את הסירופ: בסיר קטן מערבבים את המים עם הסוכר ומביאים לרתיחה עד שהסוכר נמס לגמרי. מצננים לחלוטין.
- 8אפייה: מוציאים את התבנית עם גליל הבצק ואת קערת המים ומחממים את התנור לחום בינוני 170 מעלות. אופים למשך 40 דקות בערך או עד השחמה.
- 9כאשר העוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומברישים מיד בסירופ שהכנו מראש.