- 1. מכינים קרם לימון: בסיר קטן על אש קטנה מערבבים חלמונים, קליפת לימון, מיץ לימון, סוכר ומלח. מערבבים כל הזמן עד לבעבוע עדין והסמכת הקרם כשמונה דקות. מקררים כחמש דקות ומוסיפים תוך כדי ערבוב 50 גרם חמאה.
-
- 2. מסננים לתוך כלי עם מכסה ומעבירים ללילה במקרר.
-
- 3. לבצק הפריך: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במשך מספר שניות קמח, אבקת סוכר ומלח.
-
- 4. עוצרים ומוסיפים את החמאה. מעבדים עד להיווצרות פירורים.
-
- 5. עוצרים ומוסיפים את הנוזלים: מיץ לימון, תמצית וניל וגם את קליפת הלימון.
-
- 6. מעבדים קצרות במהירות בינונית רק עד להיווצרות גוש בצק. מוציאים למשטח מקומח, אוספים לגוש, משטחים את הבצק לצורת ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות. אם קיררתם את הבצק יותר, יש להוציא אותו מהמקרר כשעה לפני הרידוד.
-
- 7. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ. קורצים פרחים בעזרת חותכן עוגיות/כוס. אם אין, אפשר בצורת עיגול.
-
- 8. במקום להניח את הבצק בתוך השקעים שבתבנית, הופכים תבנית מאפינס ומניחים את הבצק על גבי השקעים ההפוכים. מחוררים באמצעות מזלג. אופים כ-15-20 דקות עד להזהבת הבצק. באפיה יקבל הבצק את צורת הפאי. מקררים.
-
- 9. אם רוצים מכינים מרנג: מקציפים כשמונה דקות חלבונים וסוכר לקצף מבריק ויציב. מוסיפים אבקת סוכר מסוננת. מפעילים את המיקסר לדקה נוספת להטמעת אבקת הסוכר בקצף. מעבירים לשק זילוף עם צנתר משונן.
-
- 10. ממלאים את הפאים במעט קרם לימון מהמקרר. אם הכנתם מרנג מזלפים מעל וצורבים קלות בעזרת ברנר. שומרים בקירור למשך יומיים.