לביבות ירק פרסיות
אורלי פלאי מתקתקת לחנוכה לביבות ירק פרסיות עם קינואה ומנגולד שלוקח בדיוק עשר דקות להכין
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות:
- צרור פטרוזיליה
- צרור כוסברה
- צרור שמיר
- חצי צרור נענע ו/או טרגון
- 4 גבעולי בצל ירוק
- צרור עלי מנגולד
- 4 ביצים
- 1 כוס קינואה מבושלת
- 2-3 כפות פירורי לחם (לא חובה)
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כפית כורכום
- מלח ופלפל שחור גרוס
- להגשה:
- לימון
- שמנת
- עירית קצוצה
אופן ההכנה
- 1. קוצצים דק את עשבי התיבול והמנגולד. מערבבים בקערה עם הביצים, הקינואה, השום והתבלינים, ומערבבים.
- 2. מחממים מחבת עם שמן, ויוצקים מתערובת הלביבות בעזרת כף, מטגנים, מזהיבים והופכים.
- 3. מגישים עם לימון, שמנת ועירית.