וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

עוגת קראנץ חטיפי שוקולד

עוגת קראנץ שמרים הפתעות, משובצת בחטיפי שוקולד שתנצל את כל שאריות הנשנושים שנותרו במזווה, ויש גם פתרון שיקל על מי ששונא לאפות עם שמרים

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה

קראנץ הפתעות. נמרוד סונדרס
קראנץ הפתעות

מצרכים למתכון

  • לשתי עוגות:
  • 500 גרם קמח רגיל (או קמח שמרים במידה ולא משתמשים בשמרים)- 1/2 3 כוסות
  • 1 כף שמרים יבשים (או חצי חבילה שמרים טריים- 25 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב+2 כפות (150 מ"ל)
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • למלית:
  • 4 כפות גדושות גבינה לבנה 9%
  • 3 כפות סוכר
  • גרידת לימון או תפוז (אופציונלי)
  • בערך 500 גרם של מיקס חטיפי שוקולד שונים שאוהבים חתוכים או שבורים לקוביות (250 גרם לכל עוגה)
  • 4-5 ביסקוויטים מפוררים לפירורים (אופציונלי)

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מערבל עם וו לישה (או עם הידיים) מערבלים את הקמח שמרים (או קמח+שמרים), עם הסוכר. מוסיפים את החלב, הביצים והמלח וממשיכים ללוש 3-4 דקות במהירות איטית. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק ללא גושים.
  • 2. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר (עד 12 שעות) או שמכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה מחוץ למקרר ו2-3 שעות נוספות במקרר עטוף בניילון נצמד. כשהבצק קר יותר קל לעבוד איתו.
  • 3. מערבבים את הגבינה עם הסוכר וגרידת הלימון.
  • 4. מכינים קערה מלאה בחטיפי שוקולד שבורים לחתיכות.
  • 5. מחלקים את הבצק לשנים ומרדדים על גבי נייר אפייה כל חלק למלבן (בגודל 25X35 ס"מ בערך).
  • 6. מורחים על כל חלק את הגבינה (משאירים שוליים ריקים), מפזרים מעליה בכמות נדיבה את השוקולדים ומגלגלים.
  • 7. ניתן להשאיר מגולגל או לחצות את הגליל לאורך קו הסגירה בעזרת סכין חדה וללפף את שני החלקים כמו צמה. מהדקים את הקצוות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק עם נייר האפייה.
  • 8. מכסים ומתפיחים עד שכל עוגה מכפילה את נפחה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 9. אם משאירים את העוגה כגליל מבלי לחצות, מברישים לפני שמכניסים לתנור בביצה. ניתן גם לרסק 4 ביסקוויטים ואת הפירורים לפזר למעלה.
  • 10. אופים 35 דקות או עד שהעוגות מזהיבות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully