עוגת קראנץ חטיפי שוקולד

עוגת קראנץ שמרים הפתעות, משובצת בחטיפי שוקולד שתנצל את כל שאריות הנשנושים שנותרו במזווה, ויש גם פתרון שיקל על מי ששונא לאפות עם שמרים

מתכון מאת: רונית אבידן שיינפלד, מערכת וואלה!
קראנץ הפתעות

מצרכים

  • לשתי עוגות:
  • 500 גרם קמח רגיל (או קמח שמרים במידה ולא משתמשים בשמרים)- 1/2 3 כוסות
  • 1 כף שמרים יבשים (או חצי חבילה שמרים טריים- 25 גרם)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס חלב+2 כפות (150 מ"ל)
  • 1/4 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה רכה
  • למלית:
  • 4 כפות גדושות גבינה לבנה 9%
  • 3 כפות סוכר
  • גרידת לימון או תפוז (אופציונלי)
  • בערך 500 גרם של מיקס חטיפי שוקולד שונים שאוהבים חתוכים או שבורים לקוביות (250 גרם לכל עוגה)
  • 4-5 ביסקוויטים מפוררים לפירורים (אופציונלי)

אופן ההכנה

  • 1. בקערת מערבל עם וו לישה (או עם הידיים) מערבלים את הקמח שמרים (או קמח+שמרים), עם הסוכר. מוסיפים את החלב, הביצים והמלח וממשיכים ללוש 3-4 דקות במהירות איטית. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק ללא גושים.
  • 2. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר (עד 12 שעות) או שמכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה מחוץ למקרר ו2-3 שעות נוספות במקרר עטוף בניילון נצמד. כשהבצק קר יותר קל לעבוד איתו.
  • 3. מערבבים את הגבינה עם הסוכר וגרידת הלימון.
  • 4. מכינים קערה מלאה בחטיפי שוקולד שבורים לחתיכות.
  • 5. מחלקים את הבצק לשנים ומרדדים על גבי נייר אפייה כל חלק למלבן (בגודל 25X35 ס"מ בערך).
  • 6. מורחים על כל חלק את הגבינה (משאירים שוליים ריקים), מפזרים מעליה בכמות נדיבה את השוקולדים ומגלגלים.
  • 7. ניתן להשאיר מגולגל או לחצות את הגליל לאורך קו הסגירה בעזרת סכין חדה וללפף את שני החלקים כמו צמה. מהדקים את הקצוות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק עם נייר האפייה.
  • 8. מכסים ומתפיחים עד שכל עוגה מכפילה את נפחה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
  • 9. אם משאירים את העוגה כגליל מבלי לחצות, מברישים לפני שמכניסים לתנור בביצה. ניתן גם לרסק 4 ביסקוויטים ואת הפירורים לפזר למעלה.
  • 10. אופים 35 דקות או עד שהעוגות מזהיבות.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully