- 1. בקערת מערבל עם וו לישה (או עם הידיים) מערבלים את הקמח שמרים (או קמח+שמרים), עם הסוכר. מוסיפים את החלב, הביצים והמלח וממשיכים ללוש 3-4 דקות במהירות איטית. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים ללוש 3-4 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וקצת דביק ללא גושים.
-
- 2. עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים לילה במקרר (עד 12 שעות) או שמכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה מחוץ למקרר ו2-3 שעות נוספות במקרר עטוף בניילון נצמד. כשהבצק קר יותר קל לעבוד איתו.
-
- 3. מערבבים את הגבינה עם הסוכר וגרידת הלימון.
-
- 4. מכינים קערה מלאה בחטיפי שוקולד שבורים לחתיכות.
-
- 5. מחלקים את הבצק לשנים ומרדדים על גבי נייר אפייה כל חלק למלבן (בגודל 25X35 ס"מ בערך).
-
- 6. מורחים על כל חלק את הגבינה (משאירים שוליים ריקים), מפזרים מעליה בכמות נדיבה את השוקולדים ומגלגלים.
-
- 7. ניתן להשאיר מגולגל או לחצות את הגליל לאורך קו הסגירה בעזרת סכין חדה וללפף את שני החלקים כמו צמה. מהדקים את הקצוות ומעבירים לתבנית אינגליש קייק עם נייר האפייה.
-
- 8. מכסים ומתפיחים עד שכל עוגה מכפילה את נפחה. בינתיים מחממים תנור ל-170 מעלות.
-
- 9. אם משאירים את העוגה כגליל מבלי לחצות, מברישים לפני שמכניסים לתנור בביצה. ניתן גם לרסק 4 ביסקוויטים ואת הפירורים לפזר למעלה.
-
- 10. אופים 35 דקות או עד שהעוגות מזהיבות.