- 1. במיקסר עם וו גיטרה, שמים קמח, אבקת סוכר ומלח. מערבבים מספר שניות. מוסיפים את קוביות החמאה הקרה, ומעבדים במהירות בינונית עד להיווצרות פירורים קטנים.
-
- 2. עוצרים את המיקסר, ומוסיפים את הביצה, המיץ, קליפת הקלמנטינה ותמצית הוניל. מעבדים במהירות בינונית רק עד להיווצרות גוש בצק (עיבוד יתר יפגם בפריכות של הבצק).
-
- 3. מוציאים את הבצק למשטח מקומח. משטחים לדיסקית עגולה בעובי של כ-3 ס"מ. עוטפים בניילון נצמד, ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
-
- 4. מוציאים מהמקרר, ועל גבי משטח מקומח מרדדים לעובי של 4 מ"מ. מרפדים עם הבצק את התבנית או הרינגים, ומחוררים את תחתית הבצק עם מזלג. מכניסים למקפיא לחצי שעה.
-
- 5. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
-
- 6. מהדקים רדיד אלומיניום על הבצק הקפוא, מבפנים ועל הדפנות. פעולה זו מונעת את נסיגת הבצק, אך אפשר גם לבחור בדרך המסורתית והמוכרת יותר: מניחים נייר אפייה על הבצק, ועליו מניחים משקולת אפייה או קטניות.
-
- 7. אופים אפייה מלאה עד להזהבה, כ-30 דקות (לבדוק את צבע הבצק לאחר כ-20 דקות).
-
- 8. מוציאים מהתנור. רק לאחר שהבצק הצטנן לחלוטין, מסירים את רדיד האלומיניום.
-
- 9. הכנת קרם הקלמנטינות: מערבבים בסיר את הביצים, הסוכר, מיץ הקלמנטינות, המלח, תמצית הוניל והקליפה המגוררת. מחממים על אש בינונית תוך כדי ערבוב מתמיד.
-
- 10. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומערבבים במשך חמש דקות עד להסמכת הקרם. כמה סמיך? מצפים גב של כף עץ בקרם, ומעבירים אצבע. אם "השביל" לא נסגר, אזי הקרם סמיך דיו (דוגמה בתמונות בהמשך).
-
- 11. מסירים מהאש, ומסננים את המסה לתוך קערה (תפקיד הסינון הוא להוציא חתיכות של ביצה שהתקרשו בחום).
-
- 12. מקררים חמש דקות, ואז מוסיפים בהדרגה את החמאה לקערה, תוך ערבול בבלנדר מוט עד להטמעת כל החמאה בקרם.
-
- 13. מוזגים את הקרם לתוך הקלתיות, ומניחים במקרר ללילה שלם.
-
- 14. ניתן לצפות ולקשט עם יוגורט סמיך (7% שומן), פלחי קלמנטינה ו/או קליפת קלמנטינה ולימון מגוררת.