מתכונים חמים

פאי שוקולד בניחוח אגוזים

מתכון של תמי רוברג קונדיטורית מסעדת רוברג

מתכון מאת: מערכת וואלה!
  • 60 דקות סה"כ

  • קל להכנה

פאי שוקולד אגוזים

מחשבון המרות

מצרכים

  • לתבנית פאי בגודל 26 ס"מ
  • לבצק פריך:
  • 100 גרם סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה (אפשר גם מחמאה)
  • 300 גרם קמח
  • 1 ביצה
  • כפית תמצית וניל
  • 20 גרם שקדים טחונים
  • למילוי:
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 400 גרם שוקולד מריר
  • 2 ביצים
  • מעט ברנדי
  • 50 גרם קרם נוגט (מחית אגוזי לוז)
  • 50 גרם קרוקנט שקדים/ בוטנים/ אגוזי לוז/ אפשר גם פקאן סיני
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. במיקסר מערבלים סוכר, חמאה, ביצה ווניל יחד, עד לקבלת עיסה חלקה וקציפתית.
  • 2. מוסיפים את הקמח יחד עם השקדים, מערבבים עד לקבלת בצק אחיד (לא ללוש יותר מידי).
  • 3. מביאים את השמנת לסף רתיחה. מכבים את האש ומוסיפים לשמנת שוקולד.
  • 4. מוסיפים את הביצים, הנוגט והברנדי תוך כדי ערבוב.
  • 5. מרכיבים: מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ ומעבירים לתוך תבנית פאי. מפזרים את הקרוקנט על התחתית ויוצקים את מילוי השוקולד.
  • 6. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה, עד לקבלת שוליים זהובים ומילוי רוטט אך לא רך.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully