סבלה בריטון עם גנאש של שוקולד לבן
הסבלה ("חול" בצרפתית) הוא בצק שקיבל את שמו בזכות מתכון של גל קזס, שף-קונדיטור של יקב תשבי עבור שוקולד ולרונה. המרקם הפירורי והנימוח שלו. כאן נערום מעליו באופן חופשי מוס מוקצף של שוקולד לבן פשוט וקל להכנה ונעטר בתותים אדומים.
מתכון מאת:
מצרכים למתכון
- ל-6 מנות
- לתחתית:
- 6 חלמונים
- 190 גרם סוכר (1 כוס פחות כף)
- 325 גרם קמח (1/3 2 כוסות)
- 10 גרם אבקת אפייה (1 כף )
- קורט מלח
- 200 גרם חמאה
- לקצפת שוקולד לבן:
- 1 מיכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
- 100 גרם סוכר (1 כוס)
- 400 גרם שוקולד לבן
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
- לקישוט:
- 5 תותים חתוכים ל-4
אופן ההכנה
- 1. התחתית: במיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי התחתית ומערבבים לבצק אחיד. מניחים את הבצק במקרר לשעה למנוחה, מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ, מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה ואופים ב- 160 מעלות עד שמזהיב. מקררים בטמפרטורת החדר וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
- 2.למוס שוקולד לבן מוקצף: מרתיחים בסיר את השמנת והסוכר. שמים את השוקולד הלבן בבלנדר, מוסיפים את הנוזל הרותח וטוחנים. מוסיפים את שני מיכלי השמנת המתוקה הנותרים וממשיכים לטחון. מניחים למנוחה של 7 שעות במקרר. מקציפים את המוס עד להקצפה יציבה.
- 3. הרכבת המנה: מניחים כמות מקרם השוקולד המוקצף ביד חופשית מעל הסבלה ברטון ומעל מפזרים תותים.