פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      סבלה בריטון עם גנאש של שוקולד לבן

      הסבלה ("חול" בצרפתית) הוא בצק שקיבל את שמו בזכות מתכון של גל קזס, שף-קונדיטור של יקב תשבי עבור שוקולד ולרונה. המרקם הפירורי והנימוח שלו. כאן נערום מעליו באופן חופשי מוס מוקצף של שוקולד לבן פשוט וקל להכנה ונעטר בתותים אדומים.

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      סבלה בריטון עם קרם שוקולד לבן מוקצף ותותים (אפיק גבאי)
      סבלה בריטון עם קרם שוקולד לבן מוקצף ותותים (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • ל-6 מנות
      • לתחתית:
      • 6 חלמונים
      • 190 גרם סוכר (1 כוס פחות כף)
      • 325 גרם קמח (1/3 2 כוסות)
      • 10 גרם אבקת אפייה (1 כף )
      • קורט מלח
      • 200 גרם חמאה
      • לקצפת שוקולד לבן:
      • 1 מיכל ( 250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
      • 100 גרם סוכר (1 כוס)
      • 400 גרם שוקולד לבן
      • 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה 38% שומן
      • לקישוט:
      • 5 תותים חתוכים ל-4

      אופן ההכנה

      • 1. התחתית: במיקסר עם וו גיטרה שמים את כל חומרי התחתית ומערבבים לבצק אחיד. מניחים את הבצק במקרר לשעה למנוחה, מרדדים בין שני ניירות אפייה לעובי 3 מ"מ, מניחים בתבנית על גבי נייר אפייה ואופים ב- 160 מעלות עד שמזהיב. מקררים בטמפרטורת החדר וקורצים עיגולים בעזרת כוס.
      • 2.למוס שוקולד לבן מוקצף: מרתיחים בסיר את השמנת והסוכר. שמים את השוקולד הלבן בבלנדר, מוסיפים את הנוזל הרותח וטוחנים. מוסיפים את שני מיכלי השמנת המתוקה הנותרים וממשיכים לטחון. מניחים למנוחה של 7 שעות במקרר. מקציפים את המוס עד להקצפה יציבה.
      • 3. הרכבת המנה: מניחים כמות מקרם השוקולד המוקצף ביד חופשית מעל הסבלה ברטון ומעל מפזרים תותים.

      עוד מתכוני שוקולד

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -