- 1. הכנה קרם וניל: מרתיחים את השמנת המתוקה עם הווניל ושופכים על השוקולד הלבן להמסה. מערבבים טוב, מצננים ומכניסים למקרר ללילה.
-
- 2. מוציאים מהמקרר (כעבור 8 שעות לפחות), מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים לקרם חזק ויציב. יש להימנע מהקצפת יתר, פן ישבר הקרם.
-
- 3. מכינים את הרולדה: מקציפים ביצים עם סוכר, וניל וקורט מלח כ-8 דקות. מוסיפים שמן לתערובת. מאחדים יבשים (קמח ואבקת אפיה) ומקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים.
-
- 4. משטחים על תבנית מקרופדת בנייר אפייה שכבה אחידה של הקציפה בעזרת פלטה מדורגת. אופים כ 7 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
-
- 5. מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים את יריעת הרולדה על נייר אפיה נוסף. מקלפים את נייר האפיה המשומש מגב הרולדה, מורחים קרם וניל בנדיבות ומגלגלים לרוחב היריעה ולא לאורכה. מצננים.
-
- 6. הכנת הקולי: מבשלים על אש בינונית תותים, סוכר, מיץ לימון ומים ומחכים להתרככות התותים.
-
- 7. טוחנים את התותים המבושלים ומצמצמים מעט תוך כדי ערבוב. מצננים את הקולי עד להגשה.
-
- 8. בזמן ההגשה מנפים אבקת סוכר על הרולדה, חוגים רבעי תותים ומזגגים אותם בקולי הקר. בוזקים על הרולדה ומגישים.