מתכונים חמים

רולדת שוקולד לבן ותותים

מיכל בוטון מגלגלת עוגת רולדה יפהפייה וחורפית עטופה בשוקולד לבן ותותים, במראה חגיגי במיוחד

מתכון מאת: מיכל בוטון, מערכת וואלה! NEWS
  • דרגת קושי בינונית

רולדה

מחשבון המרות

מצרכים

  • קרם שוקולד לבן:
  • 300 גרם שמנת מתוקה
  • 150 גרם שוקולד לבן
  • תוכן מחצי מקל וניל
  • רולדה:
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 100 גרם קמח (חצי כוס+3 כפות)
  • 1 גרם אבקת אפיה (1/3 כפית)
  • כפית שמן
  • קורט מלח
  • תוכן מחצי מקל וניל
  • קולי תותים:
  • 100 גרם תותים חתוכים לרבעים
  • רבע כוס סוכר (50 גרם)
  • כף מיץ לימון
  • 2 כפות מים
  • להגשה
  • אבקת סוכר
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. הכנה קרם וניל: מרתיחים את השמנת המתוקה עם הווניל ושופכים על השוקולד הלבן להמסה. מערבבים טוב, מצננים ומכניסים למקרר ללילה.
  • 2. מוציאים מהמקרר (כעבור 8 שעות לפחות), מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים לקרם חזק ויציב. יש להימנע מהקצפת יתר, פן ישבר הקרם.
  • 3. מכינים את הרולדה: מקציפים ביצים עם סוכר, וניל וקורט מלח כ-8 דקות. מוסיפים שמן לתערובת. מאחדים יבשים (קמח ואבקת אפיה) ומקפלים בעדינות לתוך קצף הביצים.
  • 4. משטחים על תבנית מקרופדת בנייר אפייה שכבה אחידה של הקציפה בעזרת פלטה מדורגת. אופים כ 7 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
  • 5. מוציאים מהתנור, מצננים מעט והופכים את יריעת הרולדה על נייר אפיה נוסף. מקלפים את נייר האפיה המשומש מגב הרולדה, מורחים קרם וניל בנדיבות ומגלגלים לרוחב היריעה ולא לאורכה. מצננים.
  • 6. הכנת הקולי: מבשלים על אש בינונית תותים, סוכר, מיץ לימון ומים ומחכים להתרככות התותים.
  • 7. טוחנים את התותים המבושלים ומצמצמים מעט תוך כדי ערבוב. מצננים את הקולי עד להגשה.
  • 8. בזמן ההגשה מנפים אבקת סוכר על הרולדה, חוגים רבעי תותים ומזגגים אותם בקולי הקר. בוזקים על הרולדה ומגישים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    לוגו - פיקוד העורףפיקוד העורף

    התרעות פיקוד העורף

      walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully