מתכונים חמים

רולדת שוקולד וחלבה

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה!
  • קל להכנה

רולדת שוקולד ( דנה שיין )

מחשבון המרות

מצרכים

  • 150 גר' שוקולד מריר
  • 150 גר' סוכר
  • 100 גר' חמאה
  • 4 ביצים
  • 3/4 כוס קמח + ½ כפית אבקת אפיה (לערבב ביחד)
  • למילוי:
  • 150 גר' שוקולד מריר
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 100 גר' חלבה מפוררת
  • לציפוי:
  • 100 גרם שוקולד מריר משובח
  • 1/3 כוס שמנת מתוקה
למחשבון המרה

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
  • 2. בסיר קטן ממיסים על אש נמוכה את השוקולד, החמאה והסוכר, תוך כדי בחישה עד שהתערובת אחידה. מסירים מהאש.
  • 3. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו וטורפים עד שהן נבלעות בתערובת השוקולד.
  • 4. מוסיפים בהדרגה את הקמח ובוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 5. מרפדים תבנית שטוחה מרובעת בנייר אפייה ומשמנים היטב. (גוזרים את שולי הנייר כך שיהיה בדיוק בגודל התבנית).
  • 6. יוצקים את התערובת על גבי נייר האפייה ומשטחים בצורה אחידה בעזרת מרית.
  • 7. אופים כ -10 דקות עד שקיסם עץ הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 8. הופכים על מגבת מטבח נקייה ומסירים את הנייר. מגלגלים בעדינות לצורת גליל ושומרים במקרר למשך שעה – שעתיים.
  • 9. מכינים את המילוי: בסיר קטן ממיסים על אש נמוכה שוקולד ושמנת מתוקה. בוחשים עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את החלבה ומערבבים.
  • 10. מוציאים את הבצק המגולגל מהמקרר ופותחים בעדינות. מורחים את הקרם ומגלגלים בזהירות בחזרה. מצננים למשך שעה.
  • 11. לציפוי – ממיסים את השוקולד עם השמנת המתוקה ומורחים על העוגה. אפשר לעטר בפיסטוקים.

מחשבוני המרה

  • נפחים

  • משקלים

  • טמפרטורה

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully