וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

רולדת גזר, קרם שמנת ופקאן

מתכון מאת: דנה שיין, מערכת וואלה

רולדת גזר מצופה אבקת סוכר ( דנה שיין ).
רולדת גזר מצופה אבקת סוכר ( דנה שיין )

מצרכים למתכון

  • ½ כוס שמן קנולה
  • ½ כוס סוכר
  • 4 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • כפית גדושה אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • כפית קינמון
  • ספל גזר מגורר
  • למילוי:
  • 300 גר' גבינת שמנת (רצוי פילדלפיה)
  • 60 גרם חמאה רכה (לא מומסת)
  • ¾ כוס אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל איכותית
  • כוס אגוזי פקאן גרוסים גס (אפשר פקאן סיני)

אופן ההכנה

  • 1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.
  • 2. מגררים את הגזר על פומפיה דקה.
  • 3. טורפים יחד את הביצים, השמן והסוכר.
  • 4. בקערה גדולה, מנפים את הקמח עם אבקת האפייה, המלח והקינמון, מערבבים ומוסיפים לתערובת הביצים.
  • 5. מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים.
  • 6. מניחים נייר אפייה בתחתית תבנית גדולה, משמנים היטב ויוצקים את התערובת. משטחים בצורה אחידה עם מרית. מכניסים לתנור ל- 15-20 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • הופכים את העוגה על מגבת ומסירים את נייר האפייה. מגלגלים עם המגבת ומניחים להצטנן במקרר למשך כשעה - שעתיים.
  • 7. בינתיים מכינים את המילוי: טורפים את החמאה, גבינת השמנת והוניל, מוסיפים את אבקת הסוכר (מעבירים דרך מסננת בכדי למנוע גושים) וטורפים עד שהתערובת חלקה.
  • 8. פותחים בעדינות את הרולדה, מורחים קרם שמנת, מפזרים פקאנים ומגלגלים בחזרה.
  • אפשר לצפות בעוד קרם ולקשט בפקאנים או לזרות אבקת סוכר.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully