קרם שוקולד לבן, עוגיות קרמל וסלסת תותים טריים

מתכון מאת: יואב בלימן, מערכת וואלה!
מטבח לילה. אפיק גבאי
מטבח לילה

מצרכים

  • למנה זוגית:
  • לקרם:
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
  • 3 חלמונים
  • 1 כף סוכר
  • 300 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
  • לעוגיות:
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
  • 250 גרם (3/4 1 כוס) קמח
  • 2 גרם מלח
  • 4 גרם (1/2 כף) אבקת אפייה
  • 2 חלמונים
  • 150 גרם חמאה
  • גרידה מלימון אחד
  • 1/2 כפית קינמון
  • לסלסת התותים:
  • 8 תותים, חתוכים לקוביות
  • 1 כפית עלי טימין קצוצים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית שמן זית

אופן ההכנה

  • מכינים את קרם השוקולד הלבן:
  • 1. ממיסים בבן מרי את השוקולד והחמאה. מסירים מהאדים ומניחים לתערובת להצטנן.
  • 2. טורפים את החלמונים והסוכר מעל הבן מרי, עד שהתערובת חמימה ותפוחה.
  • 3. מעבירים למיקסר עם מקצף, ומקציפים עד לקבלת קציף יציב. מקפלים את הקצף לתוך השוקולד המומס. מצננים לטמפרטורת החדר.
  • 4. מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך התערובת המצוננת. מקררים ומעבירים לשק זילוף.
  • מכינים את העוגיות:
  • 1. מערבבים את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את החלמונים והחמאה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מרדדים בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
  • 2. מוציאים מהמקפיא, מסירים את הדף העליון, ומחזירים אותו. הופכים לצד השני, מסירים את הדף ומחזירים אותו. קורצים בעזרת פורמה כלשהי את העוגיות הרצויות, ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה.
  • 3. אופים ב-165 מעלות כ-8 דקות.
  • מכינים את סלסת התותים:
  • מערבבים את כל החומרים בקערה.
  • מרכיבים את הקינוח:
  • 1. מזלפים שוקולד על עוגייה, ובעזרת עוגייה שניה מועכים מעט. חוזרים על הפעולה עד לקבלת "מגדל" של 4 או 5 עוגיות.
  • 2. מניחים את המגדל בצלחת, על הצד. יוצקים את סלסת התותים, ומגישים.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully