קרם שוקולד לבן, עוגיות קרמל וסלסת תותים טריים
מצרכים
- למנה זוגית:
- לקרם:
- 200 גרם שוקולד לבן
- 150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
- 3 חלמונים
- 1 כף סוכר
- 300 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
- לעוגיות:
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
- 250 גרם (3/4 1 כוס) קמח
- 2 גרם מלח
- 4 גרם (1/2 כף) אבקת אפייה
- 2 חלמונים
- 150 גרם חמאה
- גרידה מלימון אחד
- 1/2 כפית קינמון
- לסלסת התותים:
- 8 תותים, חתוכים לקוביות
- 1 כפית עלי טימין קצוצים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית שמן זית
אופן ההכנה
- מכינים את קרם השוקולד הלבן:
- 1. ממיסים בבן מרי את השוקולד והחמאה. מסירים מהאדים ומניחים לתערובת להצטנן.
- 2. טורפים את החלמונים והסוכר מעל הבן מרי, עד שהתערובת חמימה ותפוחה.
- 3. מעבירים למיקסר עם מקצף, ומקציפים עד לקבלת קציף יציב. מקפלים את הקצף לתוך השוקולד המומס. מצננים לטמפרטורת החדר.
- 4. מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך התערובת המצוננת. מקררים ומעבירים לשק זילוף.
- מכינים את העוגיות:
- 1. מערבבים את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את החלמונים והחמאה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מרדדים בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
- 2. מוציאים מהמקפיא, מסירים את הדף העליון, ומחזירים אותו. הופכים לצד השני, מסירים את הדף ומחזירים אותו. קורצים בעזרת פורמה כלשהי את העוגיות הרצויות, ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה.
- 3. אופים ב-165 מעלות כ-8 דקות.
- מכינים את סלסת התותים:
- מערבבים את כל החומרים בקערה.
- מרכיבים את הקינוח:
- 1. מזלפים שוקולד על עוגייה, ובעזרת עוגייה שניה מועכים מעט. חוזרים על הפעולה עד לקבלת "מגדל" של 4 או 5 עוגיות.
- 2. מניחים את המגדל בצלחת, על הצד. יוצקים את סלסת התותים, ומגישים.