פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      קרם שוקולד לבן, עוגיות קרמל וסלסת תותים טריים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      מטבח לילה (אפיק גבאי)
      מטבח לילה (אפיק גבאי)

      מצרכים

      • למנה זוגית:
      • לקרם:
      • 200 גרם שוקולד לבן
      • 150 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
      • 3 חלמונים
      • 1 כף סוכר
      • 300 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת
      • לעוגיות:
      • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר חום כהה
      • 250 גרם (3/4 1 כוס) קמח
      • 2 גרם מלח
      • 4 גרם (1/2 כף) אבקת אפייה
      • 2 חלמונים
      • 150 גרם חמאה
      • גרידה מלימון אחד
      • 1/2 כפית קינמון
      • לסלסת התותים:
      • 8 תותים, חתוכים לקוביות
      • 1 כפית עלי טימין קצוצים
      • 1 כף סוכר
      • 1 כפית שמן זית

      אופן ההכנה

      • מכינים את קרם השוקולד הלבן:
      • 1. ממיסים בבן מרי את השוקולד והחמאה. מסירים מהאדים ומניחים לתערובת להצטנן.
      • 2. טורפים את החלמונים והסוכר מעל הבן מרי, עד שהתערובת חמימה ותפוחה.
      • 3. מעבירים למיקסר עם מקצף, ומקציפים עד לקבלת קציף יציב. מקפלים את הקצף לתוך השוקולד המומס. מצננים לטמפרטורת החדר.
      • 4. מקציפים את השמנת ומקפלים לתוך התערובת המצוננת. מקררים ומעבירים לשק זילוף.
      • מכינים את העוגיות:
      • 1. מערבבים את כל החומרים היבשים במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את החלמונים והחמאה, עד שמתקבלת תערובת אחידה. מרדדים בין שני ניירות אפייה ומקפיאים.
      • 2. מוציאים מהמקפיא, מסירים את הדף העליון, ומחזירים אותו. הופכים לצד השני, מסירים את הדף ומחזירים אותו. קורצים בעזרת פורמה כלשהי את העוגיות הרצויות, ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה.
      • 3. אופים ב-165 מעלות כ-8 דקות.
      • מכינים את סלסת התותים:
      • מערבבים את כל החומרים בקערה.
      • מרכיבים את הקינוח:
      • 1. מזלפים שוקולד על עוגייה, ובעזרת עוגייה שניה מועכים מעט. חוזרים על הפעולה עד לקבלת "מגדל" של 4 או 5 עוגיות.
      • 2. מניחים את המגדל בצלחת, על הצד. יוצקים את סלסת התותים, ומגישים.

      עוד מתכוני פירות

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -