פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      רולדה קרנבל

      מה עושים כשמקבלים יותר מדי ממתקים במשלוח המנות?מירב שיינר מציעה לכם להכין רולדת קרנבל מבצק שמרים ועם כל הממתקים שקיבלתם

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      רולדת הפתעות (דרור עינב)
      רולדת הפתעות (דרור עינב)

      מצרכים

      • ל-2 רולדות
      • לבצק:
      • כ-1/3 קוביית שמרים טריים (15 גרם)
      • 1 כוס (250 מ"ל) מים
      • 1/2 3 כוסות (500 גרם) קמח
      • 4 כפות (60 גרם) סוכר
      • 70 גרם חמאה
      • 1 כפית גדושה (10 גרם) מלח
      • עבור המלית אפשר כמובן להשתמש בכל הממתקים והשוקולדים שאוהבים (בסוף המתכון יש טיפים לשדרוג ושינויים). במתכון הנוכחי, עשיתי שימוש במצרכים הבאים:
      • 5-6 כפות קונפיטורה (בכל טעם שאוהבים)
      • 1 חופן רחת לוקום חתוך לקוביות
      • 1 חופן מרציפן קצוץ לקוביות קטנות
      • 1 חופן פירות יבשים קצוצים גס (מה שיש בבית)
      • 1 חופן נשיקות מרנג (קטנים)
      • 1 חופן נטיפי שוקולד מריר או חלב
      • 1 חופן שברי אזני המן / עוגיות
      • לציפוי:
      • 1 חלמון
      • 1 כף חלב
      • אבקת סוכר לקישוט
      • או סירופ סוכר-מים ביחס 1:1 (אופציונלי)

      אופן ההכנה

      • אופן ההכנה:
      • 1. בקערת המיקסר, ממיסים את השמרים במים ומוסיפים מעל קמח, סוכר וחמאה. לשים 2-3 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים עוד 10 דקות.
      • 2. מכסים ומניחים בצד להתפחה בת שעתיים עד להכפלה.
      • 3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 2-3 מ"מ.
      • 4. מורחים את הקונפיטורה ומפזרים מעל את התוספות. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה עד כמה שניתן.
      • 5. מעבירים בעדינות על גבי תבנית אפייה מרופדת, מברישים בחלמון מהול בחלב ומתפיחים 15-20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
      • 6. אופים בתנור כ-25 דקות.
      • 7. מוציאים מן התנור, מצננים כרבע שעה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
      • מי שבוחר להספיג את העוגה בסירופ סוכר: יש לבזוק סירופ קר על עוגה חמה או להיפך. לא לבזוק סירופ חם על עוגה חמה.
      • הצעות וגיוונים:
      • 1. למעוניינים בבצק פרווה ניתן להמיר את החמאה למחמאה או חמאת קוקוס. מוטב לא להמיר לשמן.
      • 2. למעוניינים בבצק עשיר יותר מומלץ להכפיל את כמות השומן ולהמיר את הנוזלים לחצי כמות חלב וחצי ביצים.
      • 3. למי שאינו אוהב קונפיטורות או ריבות ניתן להמיר לממרח שומני כגון: נוטלה, לוטוס, לואקר, נוגט, חמאת בוטנים חלקה, ממרח שקדים, ממרח חלבה. ניתן גם להמיר לגבינת שמנת בלבד בצירוף אחת או שתיים מן התוספות.
      • 4. אפשר להכניס כמלית רק אזני המן מרוסקים גס עם נטיפי שוקולד מריר על שכבה דקה של ממרח שומני על בסיס אגוזי.
      • 5. מומלץ שכמות המלית (לא כולל הממרח) לא תעלה על 1/3 ממשקל הבצק כולו, היינו 150 גרם לכל רולדה.
      • 6. לרולדה קלילה מומלץ לקשט באבקת סוכר או סוכר גבישי שמפזרים מלמעלה לפני האפייה.
      • לרולדה עסיסית יותר מומלץ להספיג בסירופ סוכר וכדאי 'לדקור' מעט את המעטה העליון על מנת שהסירופ יחלחל פנימה.
      • 7. יש לאחסן במקום קריר ומוצל עד שלושה ימים, בנייר צלופן סגור היטב או בכלי מזכוכית.

      עוד מתכוני מאפים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -