- אופן ההכנה:
 - 1. בקערת המיקסר, ממיסים את השמרים במים ומוסיפים מעל קמח, סוכר וחמאה. לשים 2-3 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את המלח ולשים עוד 10 דקות.
 - 
 - 2. מכסים ומניחים בצד להתפחה בת שעתיים עד להכפלה.
 - 
 - 3. מחלקים את הבצק לשניים ומרדדים כל חלק לעלה בעובי 2-3 מ"מ.
 - 
 - 4. מורחים את הקונפיטורה ומפזרים מעל את התוספות. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה עד כמה שניתן.
 - 
 - 5. מעבירים בעדינות על גבי תבנית אפייה מרופדת, מברישים בחלמון מהול בחלב ומתפיחים 15-20 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-175 מעלות.
 - 
 - 6. אופים בתנור כ-25 דקות.
 - 
 - 7. מוציאים מן התנור, מצננים כרבע שעה, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
 - 
 - מי שבוחר להספיג את העוגה בסירופ סוכר: יש לבזוק סירופ קר על עוגה חמה או להיפך. לא לבזוק סירופ חם על עוגה חמה.
 - 
 - הצעות וגיוונים:
 - 
 - 1. למעוניינים בבצק פרווה ניתן להמיר את החמאה למחמאה או חמאת קוקוס. מוטב לא להמיר לשמן.
 - 
 - 2. למעוניינים בבצק עשיר יותר מומלץ להכפיל את כמות השומן ולהמיר את הנוזלים לחצי כמות חלב וחצי ביצים.
 - 
 - 3. למי שאינו אוהב קונפיטורות או ריבות ניתן להמיר לממרח שומני כגון: נוטלה, לוטוס, לואקר, נוגט, חמאת בוטנים חלקה, ממרח שקדים, ממרח חלבה. ניתן גם להמיר לגבינת שמנת בלבד בצירוף אחת או שתיים מן התוספות.
 - 
 - 4. אפשר להכניס כמלית רק אזני המן מרוסקים גס עם נטיפי שוקולד מריר על שכבה דקה של ממרח שומני על בסיס אגוזי.
 - 
 - 5. מומלץ שכמות המלית (לא כולל הממרח) לא תעלה על 1/3 ממשקל הבצק כולו, היינו 150 גרם לכל רולדה.
 - 
 - 6. לרולדה קלילה מומלץ לקשט באבקת סוכר או סוכר גבישי שמפזרים מלמעלה לפני האפייה.
 - 
 - לרולדה עסיסית יותר מומלץ להספיג בסירופ סוכר וכדאי 'לדקור' מעט את המעטה העליון על מנת שהסירופ יחלחל פנימה.
 - 
 - 7. יש לאחסן במקום קריר ומוצל עד שלושה ימים, בנייר צלופן סגור היטב או בכלי מזכוכית.