מאפה שמרים גרמני
השטולן-מאפה שמרים חגיגי לחג המולד, מתוק ומתובל בקליפת תפוז וקינמון ומשובץ בהמון פירות יבשים ושברי אגוזים
שטולן- לחם שמרים גרמני מיוחד לחג המולד, מאפיית בנדיקט (צילום: נמרוד סונדרס)
מחשבון המרות
- ל- 2 כיכרות לחם
- לראש עיסה:
- חצי כוס חלב (113 גרם )
- חצי כוס קמח (68 גרם)
- 4 כפיות שמרים יבשים (13 גרם)
- לתערובת פירות:
- כוס צימוקים
- כוס תערובת פירות יבשים
- חצי כוס ברנדי
- לבצק:
- 2 כוסות ורבע קמח לחם (283 גרם)
- כף גדושה סוכר חום (20 גרם)
- 3/4 כפית מלח (5 גרם)
- כפית גרידת תפוז\לימון
- רבע כפית קינמון
- ביצה
- 70 גרם חמאה
- 2 כפות סילאן
- 1/4 כוס מים
- חצי כוס שקדים/ אגוזים
- 1. תערובת הפירות: משרים את הפירות בברנדי. עדיף כמה שיותר זמן, אך לפחות שעתיים.
- 2. מערבבים ביחד את החומרים של ראש העיסה ומכסים בניילון נצמד. מניחים לפחות לשעה להתפחה או לילה במקרר.
- 3. מערבבים את כל החומרים של הבצק כולל ראש העיסה, מלבד הפירות היבשים והאגוזים. לשים 5 דקות לאט ו- 6 דקות מהר, ומכסים ל-10 דקות.
- **ניתן לשלב פירות יבשים כמו חמוציות, קליפות תפוז מסוכרות, ג'ינג'ר מסוכר, משמש חתוך או קוביות קוקוס. לטבעונים ניתן להחליף את החלב בחלב קוקוס ואת החמאה בשמן.
- 4. מוסיפים את הפירות היבשים. לשים עם מעט קמח במהירות איטית כ-6 דקות נוספות עד לקבלת בצק דביק.
- 5. מעבירים לקערה משומנת לשעה, ומכסים בניילון נצמד.
- 6. מעצבים את הכיכרות: מחלקים את הבצק לשניים, משטחים מעט, מפזרים את האגוזים והשקדים ומגלגלים לכיכר. מתפיחים שעה כאשר כיכרות הבצק מכוסים.
- 7. אופים בחום של 180 מעלות כ-40 עד 50 דקות.
- 8. מוציאים מהתבנית. מפזרים אבקת סוכר פעמיים לקבלת כיסוי לבן.
מחשבוני המרה
נפחים
משקלים
טמפרטורה