וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאפה שמרים גרמני

השטולן-מאפה שמרים חגיגי לחג המולד, מתוק ומתובל בקליפת תפוז וקינמון ומשובץ בהמון פירות יבשים ושברי אגוזים

מתכון מאת: גיא ארבל וירון שנלר, מערכת וואלה

שטולן- לחם שמרים גרמני מיוחד לחג המולד, מאפיית בנדיקט. נמרוד סונדרס
שטולן- לחם שמרים גרמני מיוחד לחג המולד, מאפיית בנדיקט

מצרכים למתכון

  • ל- 2 כיכרות לחם
  • לראש עיסה:
  • חצי כוס חלב (113 גרם )
  • חצי כוס קמח (68 גרם)
  • 4 כפיות שמרים יבשים (13 גרם)
  • לתערובת פירות:
  • כוס צימוקים
  • כוס תערובת פירות יבשים
  • חצי כוס ברנדי
  • לבצק:
  • 2 כוסות ורבע קמח לחם (283 גרם)
  • כף גדושה סוכר חום (20 גרם)
  • 3/4 כפית מלח (5 גרם)
  • כפית גרידת תפוז\לימון
  • רבע כפית קינמון
  • ביצה
  • 70 גרם חמאה
  • 2 כפות סילאן
  • 1/4 כוס מים
  • חצי כוס שקדים/ אגוזים

אופן ההכנה

  • 1. תערובת הפירות: משרים את הפירות בברנדי. עדיף כמה שיותר זמן, אך לפחות שעתיים.
  • 2. מערבבים ביחד את החומרים של ראש העיסה ומכסים בניילון נצמד. מניחים לפחות לשעה להתפחה או לילה במקרר.
  • 3. מערבבים את כל החומרים של הבצק כולל ראש העיסה, מלבד הפירות היבשים והאגוזים. לשים 5 דקות לאט ו- 6 דקות מהר, ומכסים ל-10 דקות.
  • **ניתן לשלב פירות יבשים כמו חמוציות, קליפות תפוז מסוכרות, ג'ינג'ר מסוכר, משמש חתוך או קוביות קוקוס. לטבעונים ניתן להחליף את החלב בחלב קוקוס ואת החמאה בשמן.
  • 4. מוסיפים את הפירות היבשים. לשים עם מעט קמח במהירות איטית כ-6 דקות נוספות עד לקבלת בצק דביק.
  • 5. מעבירים לקערה משומנת לשעה, ומכסים בניילון נצמד.
  • 6. מעצבים את הכיכרות: מחלקים את הבצק לשניים, משטחים מעט, מפזרים את האגוזים והשקדים ומגלגלים לכיכר. מתפיחים שעה כאשר כיכרות הבצק מכוסים.
  • 7. אופים בחום של 180 מעלות כ-40 עד 50 דקות.
  • 8. מוציאים מהתבנית. מפזרים אבקת סוכר פעמיים לקבלת כיסוי לבן.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully