פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נושאים חמים

      מאפה שמרים גרמני

      השטולן-מאפה שמרים חגיגי לחג המולד, מתוק ומתובל בקליפת תפוז וקינמון ומשובץ בהמון פירות יבשים ושברי אגוזים

      1 מדרגים / 3.75 כוכבים

      שטולן- לחם שמרים גרמני מיוחד לחג המולד, מאפיית בנדיקט (נמרוד סונדרס)
      שטולן- לחם שמרים גרמני מיוחד לחג המולד, מאפיית בנדיקט (נמרוד סונדרס)

      מצרכים

      • ל- 2 כיכרות לחם
      • לראש עיסה:
      • חצי כוס חלב (113 גרם )
      • חצי כוס קמח (68 גרם)
      • 4 כפיות שמרים יבשים (13 גרם)
      • לתערובת פירות:
      • כוס צימוקים
      • כוס תערובת פירות יבשים
      • חצי כוס ברנדי
      • לבצק:
      • 2 כוסות ורבע קמח לחם (283 גרם)
      • כף גדושה סוכר חום (20 גרם)
      • 3/4 כפית מלח (5 גרם)
      • כפית גרידת תפוז\לימון
      • רבע כפית קינמון
      • ביצה
      • 70 גרם חמאה
      • 2 כפות סילאן
      • 1/4 כוס מים
      • חצי כוס שקדים/ אגוזים

      אופן ההכנה

      • 1. תערובת הפירות: משרים את הפירות בברנדי. עדיף כמה שיותר זמן, אך לפחות שעתיים.
      • 2. מערבבים ביחד את החומרים של ראש העיסה ומכסים בניילון נצמד. מניחים לפחות לשעה להתפחה או לילה במקרר.
      • 3. מערבבים את כל החומרים של הבצק כולל ראש העיסה, מלבד הפירות היבשים והאגוזים. לשים 5 דקות לאט ו- 6 דקות מהר, ומכסים ל-10 דקות.
      • **ניתן לשלב פירות יבשים כמו חמוציות, קליפות תפוז מסוכרות, ג'ינג'ר מסוכר, משמש חתוך או קוביות קוקוס. לטבעונים ניתן להחליף את החלב בחלב קוקוס ואת החמאה בשמן.
      • 4. מוסיפים את הפירות היבשים. לשים עם מעט קמח במהירות איטית כ-6 דקות נוספות עד לקבלת בצק דביק.
      • 5. מעבירים לקערה משומנת לשעה, ומכסים בניילון נצמד.
      • 6. מעצבים את הכיכרות: מחלקים את הבצק לשניים, משטחים מעט, מפזרים את האגוזים והשקדים ומגלגלים לכיכר. מתפיחים שעה כאשר כיכרות הבצק מכוסים.
      • 7. אופים בחום של 180 מעלות כ-40 עד 50 דקות.
      • 8. מוציאים מהתבנית. מפזרים אבקת סוכר פעמיים לקבלת כיסוי לבן.

      עוד מתכוני לחמים

      מחשבוני המרה

      • נפחים

        מ -
        ל -
      • משקלים

        מ -
        ל -
      • טמפרטורה

        מ -
        ל -